Annonce

Nu melder KL ud
borgmester-erik-nielsen_01_.jpg
Erik Nielsen erkender, at KL har svært ved at hamle op med lærernes kreative happenings i disse dage, hvor kampen om befolkningens opbakning raser. Foto: Arkiv
lockout Rødovres borgmester og formand for KL understreger: ”Det er ikke lærerne, KL er imod, derimod ønsker vi en bedre folkeskole, som skal sikre en bedre fremtid for eleverne,” siger Erik Nielsen.

Af Johanne Talleruphuus, Josefine Christensen og Ming W. Duong, Rødovre Gymnasium

Mens lærerne står i regnvejr med bannere og fylder meget i gadebilledet, har Kommunernes Landsforening haft en mere tilbageholden rolle i debatten. Nu ruller formand for Kommunernes Landsforening, Erik Nielsen, ud fra øretævernes holdeplads.”Lærerne har været enormt dygtige til at gøre sig synlige,” siger han og tilføjer:
”Jeg har svært ved, i mit jakkesæt og røde slips, at matche en folkeskolelærer med en guitar og en blomst i hånden.
”Kritikken har haglet ned over KL i de sidste to uger grundet deres manglede udlægning af deres side af sagen, og nu tager Erik Nielsen bladet fra munden. Han fortæller, at KL ikke er imod lærerne, som det bliver fremstillet i en stor del af medierne, men derimod er de forslag, som KL har lagt frem, med til at hjælpe lærerne, så vi kan få en bedre folkeskole. Han understreger, at det kun er ét krav, KL ikke er villige til at forhandle.
”Vi er meget konsekvente omkring arbejdstidstilrettelæggelsen. Vi har ikke sagt, at der ikke skal være forberedelsestid. Vi har sagt, at forberedelsestiden skal afstemmes på skolen,” fortæller Erik Nielsen, der fortsætter:
”Lærerne siger, at der stadig skal være en pulje af forberedelsestimer, som skal fordeles, men vi mener, at der slet ikke skal være en pulje, der skal bare samarbejdes om, om der er brug for to timer eller ti minutter.”

Annonce

Forberedelsestid
Derudover er Kommunernes Landsforening utilfredse med formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, udlægning af deres forslag: ”Anders Bondo Christensen siger, at han er kommet med syv forslag. Det er han også, men de er pakket ind i det samme. Selve kernen handler nemlig om timefordelingen, og dette vil han ikke røre ved. Der er kommet et forslag, som siger, at der skal være to minutters forberedelsestid per elev, hvilket giver mere forberedelsestid, end der er i dag, og det nytter ikke. Det kan ikke passe, at man skal bruge den samme forberedelsestid til tre gymnastiktimer, som man skal til tre matematiktimer,” understreger Erik Nielsen.
Ingen konspiration
Borgmesteren fortsætter og understreger:
”Nogle mener, at vores retorik har været hård, men jeg synes, det er vand sammenlignet med Bondos retorik.”
Erik Nielsen kan dog ikke udtale sig om, hvornår han tror, at konflikten vil slutte, men han er utilfreds med, hvad Bondo forudser.
”Bondo har i månedsvis sagt noget om, at han har en konspiration om, at KL og regeringen skulle have en speciel aftale om et indgreb, men det har vi ikke. Vi konflikterer indtil en af parterne synes, at det er ved at være nok,” slutter Erik Nielsen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top