Når gode naboer er mere end guld værd
2610-pris_21.jpg
Karin og Bjørn Olsen blev glædeligt overraskede, da de tirsdag aften kom hjem fra ferie. Foto: Red.
2610-prisen At have gode naboer kan være guld værd. Det fandt Lis Andersen ud af, da skybruddet ramte Damhusdalen i 2011, og skyllede hendes trygge hverdag væk.

Under skybruddet var der ikke mange huse i Damhusdalen, der undgik at få vand ind, heller ikke Lis Andersen og hendes mands hus. Skybruddet medførte, at de måtte flytte i eksil i ni måneder og under hele den periode stod deres naboer, Karin og Bjørn Olsen, klar med en fremstrakt hånd og et åbent hjerte.
Det var ting udover det sædvanlige, som Bjørn og Karin Olsen hjalp til med. For eksempel havde de overskud til igennem hele forløbet at se efter Lis Andersen og hendes mands hus, besøge dem i deres eksil og lave mad til dem, selvom de også selv kæmpede med et oversvømmet hus vel at mærke.
”Dagligt kørte vi fra vores genhusningssted og hjem, og hver gang stod Karin parat med mad og beskeder fra håndværkere m.m. Mange gange fik vi mad med tilbage til vores nye bolig,” fortæller Lis Andersen og fortsætter:
”Jeg har ikke tal på de mange måltider mad, Karin har lavet til mig – og der er altid tid til et kram eller en opringning: ’Jeg skal ud at handle, skal du have noget med?’ spurgte Karin altid”

2610-Prisen
Da Lis Andersen og hendes mand endelig kunne flytte hjem igen, nåede de desværre kun at bo i huset i fem uger, da hendes mand sørgeligt nok gik bort. Endnu en gang stod Karin og Bjørn Olsen klar med hjertevarm nabohjælp.

Annonce

”Mine naboer Karin og Bjørn Olsen har gennem de seneste snart to år udvist så stor en hjælpsomhed og medmenneskelighed, at jeg resten af mine dage vil stå i stor gæld til dem,” siger Lis Andersen, som derfor har valgt at indstille Karin og Bjørn Olsen til 2610-prisen.
Karin og Bjørn Olsen var netop hjemvendt fra Albanien, da de modtog den gode nyhed om, at de havde vundet 2610-prisen. Det udløste en masse smil, kram og ikke mindst glædestårer. Karin og Bjørn Olsen afsluttede da også besøget med at fortælle, at de også har en fantastisk nabo i Lis.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top