Annonce

Mørkt og stormfuldt i Lunden
Avarta-birkeroed_15_210413_BP.jpg
Billedet er fra søndagens hjemmekamp mod Birkerød. Foto: Brian Poulsen/arkiv
Fodbold Avarta har fået en alt andet end positiv start på forårssæsonen. I onsdag aftens hjemmekamp sejrede B 1908 med 0-1, og vejret i Espelunden symboliserede de grønblusedes forår på bedste vis: mørkt og stormfuldt.

Avarta-B 1908 0-1 (0-0)
0-1 Thomas Christiansen (70’)
Tilskuere: ca. 300

Avartas startopstilling: Rasmus Pryts – Ousmane Seck, Michael Ø. Poulsen, Henrik Volquardsen, Casper Windfeld – Haydar Said (57’ Morten Hauglund), Jesper Larsen, Hadi Meaidi (78’ Mohammed Ali), Morten Johansen, Alexander Lazerevic (77’ Sebastian Nielsen) – Morten Seifert Bierrings

Annonce

Avartas cheftræner, Christian Grønbæk, er kommet på en svær forårsmission. Holdet skal forsøge at forblive i 2. division øst, men ligger p.t. under nedrykningsstregen. Og missionen led et nyt knæk, da Avarta tabte for tredje gang i foråret.

Espelunden Stadion var fortsat ikke klar til fodbold, så kampen var igen rykket til den tilstødende kunstgræsbane ligesom søndagens kamp mod Birkerød.

Det er en kendsgerning, at Avarta har haft det svært med kunstbaner i forårets tre opgør. Nul point og en målscore på 2-7 lyder de hårde facts. Kampen mod B 1908 blev en rodet affære med meget få målchancer.

Strid vind ødelagde spillet
Avarta havde Ousmane Seck og Alexander Lazerevic med igen efter overstået karantæne. De gik frisk til tingene fra først fløjt, men det stod hurtigt klart, at det ikke hang sammen for hjemmeholdet. De kæmpede ligesom gæsterne med en strid vind, der lå på tværs af banen og blæste tilskuerne direkte ind i hovedet.

Første halvleg var en jævn kedelig affære med få chancer og usammenhængende angrebsspil. Det bedste forsøg blev signeret Alexander Lazerevic.

I anden halvleg ændrede spillet sig ikke meget, men anfører Morten Seifert Bierrings var tæt på med afslutning venstre for målet. Bolden gik dog tæt forbi.

Mørke skyer over Avarta
Med 20 minutter tilbage af kampen trak der mørke skyer ned over Avarta – i mere en én forstand. Himlen var efterårsagtig med mørke nuancer og finregn, og da B 1908 bankede bolden ind fra kort hold blev stemningen på og omkring banen endnu mere efterårs-dunkel.

Dommeren havde ikke en af sine bedste dage. Der var flere situationer, hvor gæsterne fra Amager burde have været tildelt et gult kort som straf for mange klodsede og klare frispark. De manglende dommerkendelser frustrerede hjemmeholdet, og Henrik Volquardsen fik et gult kort for brok.

Afslutningen på kampen blev ikke nemmere for Avarta, da den indskiftede Sebastian Nielsen måtte udgå efter en nærkamp med fem minutter igen.

Andet nederlag på tre døgn
Det var ganske lidt, Avarta skabte, og derfor kunne B 1908 fortjent tage hjem med tre point, mens Avarta er i strid modvind – ikke bare på denne hverdagsaften – men også her i begyndelsen af forårssæsonen. Tilskuerne måtte tage skuffede fra Lunden for anden gang på blot tre døgn.

I anden halvleg blev der i øvrigt debut til Morten Hauglund, der er kommet hjem til Danmark efter et års ophold i eksotiske omgivelser i Brasilien.

I weekenden skal Avarta til Roskilde for at spille deres tredje kamp på otte dage. Unægtelig et hårdt program for 2. divisionsmandskabet, der kæmper for igen at komme over nedrykningsstregen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top