Annonce

Kreativt tiltag fra de unge
RG-byfornyelse_03_040313_BP.jpg
Hvis der skal et virkeligt kvarterløft til i området omkring de to nedrevede højhuse, skal hele området genskabes med blandede boligformer og erhverv. Ikke mindst skal der være et bæredygtigt miljø med eksempelvis levende tage, der kan tage fra i tilfælde af stormskyl. Foto: Brian Poulsen
fornyelse Elever fra Rødovre Gymnasium fornyer Rødovre Syd.

Af Johanne Talleruphuus og Kristine Hippe Nielsen, Rødovre Gymnasium

Da højhusene ved Ruskær og Agerkær blev sprængt væk i maj 2012, resulterede det i, at området i Rødovre Syd døde hen.
Der er flere ’til-salg-skilte’ end besøgende, butikkerne i Rødovre Stationscenter er døde og grundet Avedøre Havnevej er området delt i to. Kort sagt: Rødovre Syd er blevet en spøgelsesby. Hjælpen er heldigvis nær.
Elever fra Rødovre Gymnasium kan nemlig mere end at feste. Det beviste mediefagsklassen, 2.T, da de i marts måned kom med fire forskellige løsningsforslag til, hvordan man kunne gøre Rødovre Syd mere attraktivt.
Eleverne blev delt ind i fire grupper, der hver især skulle opfinde et firma, som kunne præsentere fremtidens Rødovre Syd. Formålet med dette projekt var, at Undervisningsministeriet vil have erfaring inden for innovative opgaver. Derefter blev der sendt en rapport tilbage til Undervisningsministeriet, om hvordan det gik. Undervisningsministeriet vil nu finde ud af, om den innovative opgave skal indgå i AT (almen studieforberedelse) til eksamen i 2014.
”Jeg synes, at det var spændende og interessant at arbejde med et emne over en længere periode, da det samtidig omhandlede lokalområdet hvor vi unge fra Rødovre Gymnasium færdes,” smiler Josefine Christensen.
De fire firmaer blev stillet over for nogle få krav: Der skulle indgå en filmproduktion, der skulle være et kreativt produkt, og man skulle ikke tænke over økonomien.

Annonce

Løsningsforslag
Firmaerne præsenterede deres løsningsforslag mandag den 4. marts 2013 for eksperter fra bl.a. Avedøre Spildevandscenter og gymnasieelever. Der blev uddelt to priser, hvor 2xJMS løb med prisen for det mest bæredygtige projekt. In Our Vation løb af sted med publikumsprisen, der blev uddelt af gymnasieeleverne.
Se de fire firmaers forslag her på siden: S.K.A.N.S. Innovation Project Man ville rive hele området ved Kærene ned og derefter bygge rækkehuse og lejligheder på 2-3 etager med små haver eller grønne områder nede foran. På taget af lejlighederne/rækkehusene ville man lave grønne tage, der skulle gøre området mere klimavenligt. De nye lejligheder/rækkehuse skulle primært henvende sig til unge og børnefamilier, da folkeskolen og gymnasium ligger i passende afstand derfra.
Derudover er det nemt at komme over til stationen, hvis man skal videre ind til byen. Man ville også lave ændringer ved Rødovre Stationscenter, hvor man ville bygge et nyt, stort center med masser af muligheder for alle aldre.

2xJMS
Her ville man grave den del af Avedøre Havnevej ned, der er mellem Roskildevej og Rødovre Station, og derefter skabe en gågade over tunnelen, som både skulle være fyldt med butikker og caféer, samt en kanal, der skulle opfange ekstra regnvand og føre det ned til en skaterbane, der også ville fungere som bassin.
Hegnet mellem Rødovre Gymnasium og Avedøre Havnevej skulle rives ned for at skabe en sammenhæng mellem Rødovre Syd, gymnasium og resten af Rødovre. Samtidig skulle endehusene i Kærene, der lå ned til Avedøre Havnevej, rives ned for at åbne op.
Til sidst skulle der bygges lejlighedskomplekser i de tomme områder, hvor byggestilen skulle indeholde det charmerende fra København samt det moderne fra Ørestaden.

In Our Vation
Dette løsningsforslag tager udgangspunkt i de gader, der allerede findes og er attraktive og bygge en skole. Derudover ville de rive stationscenteret ned og bygge et center i stil med Torvehallerne i København.
Ved Rødovre Station ville de bygge en metro, der på den måde ville skabe en sammenhæng mellem Storkøbenhavn og Rødovre Syd.

Scandinavian Cityplanning Center
Det sidste firmas løsningsforslag lød på, at man ville grave Avedøre Havnevej ned og bygge en bro henover.
På broen skulle bygges butikker, restauranter o.a. Dette skulle fungere som en gågade, der skulle være samlingspunkt for Rødovre Syd.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top