Annonce

Hvorfor fører KL kamp imod lærerne?
svend-erik-pedersen_041208_.jpg
Svend Erik Pedersen Foto: Arkiv
debat Så er debatten om KL’s kamp imod lærerne også nået til vores lokale avis. Vores Borgmester, Erik Nielsen, argumenterer I en længere artikel i RLN d. 10.4.2013 for KL’s synspunkt i konflikten og den uforsonlige linje og arrogante tone han har valgt i denne debat.

Af Svend Erik Pedersen, gruppeformand SF Rødovre

 

Annonce

Det er vigtigt her at holde sig for øje at Borgmesteren i denne sag alene udtaler sig formand for KL – og selvom han er borgmester i Rødovre udtaler han sig ikke på kommunalbestyrelsens vegne.

Han kan ikke udtale sig på kommunalbestyrelsens vegne al den stund vi aldrig nogensinde har drøftet KL’s holdning i overenskomstforhandlingerne i Kommunalbestyrelsen i Rødovre.

SF Rødovre er helt uforstående overfor at KL har valgt denne uforsonlige linje.

Kommunerne og Lærerforeningen har hidtil altid kunnet forhandle sig til rimelige aftaler på området. KL burde efter vores opfattelse have gjort en langt større indsats for at nå en forhandlingsløsning så vi havde undgået at det kom til denne omfattende lockout. Der bliver kun tabere i en sådan konflikt – og vi skylder både forældre, børn og medarbejderne i skolerne at gøre hvad vi kan for at undgå dette.

Og lockouten er jo i realiteten en mærkværdig konflikt. For den tvinger medarbejderne væk fra deres arbejdsplads selvom de gerne ville arbejde – til stor skade for arbejdet i skolen, for forældrene og for den enkelte medarbejders økonomi. Det er grotesk at arbejdsgiveren sparer penge for hver eneste dag lockouten løber.

Kommunerne har en forpligtelse til indgå i et konstruktivt arbejde sammen med medarbejderne om at drive et skolevæsen, som giver et godt tilbud til alle vores børn. Denne opgave kan ikke løses uden et samarbejde mellem politikere og de medarbejdere som er centrale i skolens hverdag.

Vi får ikke en bedre skole af at trække denne konflikt i langdrag.

KL har lockoutet mange af de medarbejdere vi har brug for på dette område. Jeg synes vi skal sende et og entydigt signal til KL om at de må tilbage til forhandlingsbordet og indgå i forhandlingerne på en mere konstruktiv måde så vi kan videreføre det gode arbejde der foregår på skolerne.

Tilbage i arbejdstøjet Michael Ziegler & Erik Nielsen

Kommentarer

2 kommentarer om “Hvorfor fører KL kamp imod lærerne?”

 1. Flemming Lunde Østergaard Hansen siger:

  Kære Svend Erik

  Det er naturligvis OK, at du mener, at Michael Ziegler og Erik Nielsen skal tilbage i arbejdstøjet. Jeg går imidlertid udfra, at du bruger den samme energi på at påvirke de tre SF’ere i KL’s bestyrelse. Tre SF’ere der, mig bekendt, bakker helt og holdent op om KL’s linie. Og tre SF’ere, som du vel selv har været med til at vælge skal repræsentere SF i KL.

  Med venlig hilsen

  Flemming

 2. carsten Jørgensen siger:

  Jeg er fuldstændig enig med Svend Erik Pedersen. Det er en helt unødvendig
  konflikt, som ikke tjener noget fornuftigt formål. Jeg synes begge parter skal droppe den ødelæggende retorik, som kun bidrager til at grave grøfter.
  Kom til forhandlingsbordet øjeblikkeligt. Kan KL og lærernene ikke finde en hurtig forhandlingsløsning bør, regeringen komme med et hurtigt indgreb.
  Regeringen bør (bl.a af hensyn til egne overlevelsesmuligheder) også tilgodese lærerne i et sådant indgreb.

  Med venlig hilsen
  Carsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top