Annonce

Hvor skal barnet opbevares
laerere-raadhuset_02_020413_RENE-LARSEN.jpg
Lockoutede lærere gik tirsdag morgen i aktion på rådhuspladsen i Rødovre. Foto: Rene Larsen
LOCKOUT Som mange andre danskere har jeg den seneste tid set landets folkeskolelærere tovtrække med KL om arbejdstidsaftaler og lockout, indtil begge parter nærmest var blå i hovedet. Undervejs i konflikten er mangel på pasningsmuligheder blevet udråbt til den kommende tids største problem, mens en anden problematik har glimtet ved sit fravær: nemlig bekymringen for, at børnene ikke kan få undervisning.

For alt imens der prædikes om, at unge skal sprinte gennem uddannelsessystemet – i øvrigt som den bedst uddannede generation nogensinde – lader det ikke til at bekymre nogen, at folkeskoleelever landet over kommer til at mangle undervisning på ubestemt tid.

At de nuværende 9.klasseselever skal gennem ungdomsuddannelser på rekordfart, er åbenbart essentielt for hele nationens fremtid, men at de selvsamme elever ikke kan blive undervist så kort tid før deres afgangsprøve i folkeskolen, lader ikke rigtig til at bekymre nogen – så længe der er et sted at opbevare de yngre elever under konflikten naturligvis.
Ja, undervisningen er åbenbart så irrelevant, at man kan undvære den på ubestemt tid uden større konsekvenser end manglen på et sted at opbevare børnene, når deres forældre skal på job.

Annonce

Bevares; selvfølgelig er det et problem for mange at finde pasningsmuligheder, men at det fuldstændig overskygger problemet med manglende undervisning i en tid, hvor uddannelse efter sigende skulle være vores vigtigste råstof, virker alligevel en smule absurd.
Sidst jeg tjekkede var folkeskolen altså et sted, hvor børnene skulle undervises – ikke blot en institution, der kunne holde opsyn med dem, mens deres forældre gik på arbejde.

Hvis vi vedtager, at folkeskolens fremmeste opgave er at holde opsyn med børnene, mens mor og far er på arbejde, har vi først et problem. Og i øvrigt sendt et klokkeklart signal til de unge omkring vigtigheden af at modtage undervisning i skolen.

Kommentarer

1 kommentar om “Hvor skal barnet opbevares”

 1. Hans Houmøller siger:

  Man må håbe, indlægget læses af mange, ikke mindst af vore kommunalpolitikere. Blandt dem især af Erik Nielsen, KL’s formand, som jo tilhører den lille inderkreds i KL, i den for fire år af gangen valgte bestyrelse, der som en anden junta sidder og bestemmer.

  Det er her, ansvaret for den vanvittige forhandlingsstrategi skal placeres. Som formand og hovedansvarlig for lockouten viser Erik Nielsen en fuldstændig ligegyldighed med undervisningen og lærerne, som han notorisk heller ikke bryder sig om. Faktisk er KL i gang med at bryde Grundloven, hvor den taler om “undervisningspligt”, for det vil vise sig umuligt for de fleste kommuner at overholde lovens krav om minimumstimetal meget snart.

  Ansvaret for st skal lægges direkte på Erik Nielsen, som i et kommunalvalgår har noget at tænke over med det, han har sat i gang i. Han står for en linie i KL’s bestyrelse med total mangel på lyst til at forhandle med lærerne og vil kun have sin juntas krav om arbejdstidsaftalen med lærerne fjernet helt.

  Med regeringen som redningsbåd gennem det kommende indgreb har KL ført os ud i den situation, hvor vores elever ikke få undervisning, lærerne er lockoutet og forældrene sat under pres med hensyn til at få deres børn beskæftiget i den periode, hvor de er nægtet undervisning.

  KL har i perioden kørt en rasende dyr kampagne i pressen med annoncer betalt af skatteyderne, dine og mine penge, rettet mod den en part af konflikten. De forsøger at nedgøre lærerne og gøre dem ansvarlige for konflikten, men mon ikke Erik Nielsen med flere vil opdage, at de undervurderer forældres evne til at tænke selv – og til at huske? Mon ikke forældrene, som jo også er vælgere, nok skal huske konflikten til november, når vi skal vælge nye medlemmer til kommunalbestyrelserne i Danmark? Min tillid til vælgerne er heldigvis stor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top