Annonce

Hvor meget urin er der tilbage i KL og DLF?
Christian-chrummer1.jpg
Christian Christensen er medlem af skolebestyrelsen på Valhøj Skole, og blogger om livet i skolen. Christian er også manden bag avisens ugentligt satiriske klumme ’Christians Chrummer’. Foto: Arkiv
Blog Efter at KL og DLF har forladt forhandlingsbordet og konflikten blev en realitet den 1. april, er der intet sket. Der har ikke været et eneste møde mellem KL og DLF. Der er ikke eet eneste tegn på, at de to parter nærmer sig hinanden. Det er umodent.

24 dage UDEN den mindste dialog, viser med alt tydelighed, at begge parter har opgivet af finde en løsning og blot venter på et lovindgreb. Et lovindgreb som, jeg er sikker på vil hælde til KL side. Planlagt eller ej.

Min sympati ligger hverken hos DLF eller KL. Min sympati ligger hos folkeskolen. Jeg kan ikke sympatisere med organisationer, som har forhandlingspligten, men ikke ønsker at finde løsninger.

Annonce

Desværre vælger Regeringen at lurpasse. Politiske kommentatorer spekulerer i, om det skyldes dårlige meningsmålinger, SF kommende Landsmøde og kommende 1. Maj demonstrationer.

Jeg respekterer den danske model, men jeg bifalder den ikke. Lige så lidt som jeg respekterer at Somaliske fiskere kan ty til pirateri, fordi deres fiskebestand er forsvundet. Dårlige forhandlingstalenter berettiger ikke gidselstagning. Og da slet ikke i denne konflikt. Sjældent har jeg set den danske model føre til noget så u-konstruktivt, samfundslammende og spild af gode ressourcer, som i denne konflikt.

Jeg vil derfor kalde regeringens manglende indgreb for dybt uansvarlig. Efter min mening, så har Regeringen en pligt til at stoppe en konflikt, hvor begge parter med al tydelig ikke ønsker at finde et forlig. Vi skal huske på at Forligsinstitutionen, for længst har erkendt at forlig var en umulighed. Hvorfor så lade konflikten fortsætte? Bliver forliget bedre? Næppe.

At henholde sig til, at man ikke ønsker at gribe ind af respekt for den danske model, kan kun tolkes som et skalkeskjul for en skjult dagsorden. Regeringen er i den grad i modvind på alle fronter og meningsmålingerne styrtdykke. Men nu er ikke tidspunktet at stikke hovedet i jorden. Regeringen har efter min mening kun eet valg: Et lovindgreb – og det med det samme.

Lige nu er denne konflikt blot en ”pissing match” mellem KL og DLF. Hvem bliver ført mør og ligger sig på ryggen med struben blottet? Men lad os sige, at DLF bliver taberne – hvilket jeg er overbevist om at de bliver – hvordan forestiller man sig, at lærerenes attitude vil være, når den nye skolereform skal implementeres? Hvordan kan et ægteskab fortsætte, efter den ene part har tævet den anden?

Lige nu er fokus rettet mod, hvor meget urin KL og DLF har i blæren til at holde strålen kørende længst. Men hvor meget køkkenrulle har Regeringen til at tørre tis op med?

Der er allerede slået så store skår i samarbejdet mellem kommunerne og lærerene, at et lovindgreb ikke kan betegnes som et overgreb men som skadesbegrænsning.

Vi står midt i en ørkesløs konflikt, hvor skyttegravene er gravet så dybe, at man ikke en gang kan råbe fjenden op. Derfor SKAL regeringen gribe ind nu. I henhold til meningsmålingerne, er der absolut intet at tabe.

Kommentarer

2 kommentarer om “Hvor meget urin er der tilbage i KL og DLF?”

  1. Christian Christensen siger:

    Dejligt at se, at regeringen lyttede til min blog. Jeg skulle måske have skrevet den noget før 😀

    Christian Christensen

  2. StephanU siger:

    I don’t see many comments here, it means you have low traffic. I know how to make your site go viral. If you want to know simply search in google for:
    Kelashy’s method to go viral

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top