Annonce

Heldagsskolen taber idrætstalenter på gulvet
IMG_56021.jpg
Ida-Marie Dahl frygter, som mange af sine klassekammerater på Valhøj Skole, at en kommende heldagsskole vil gøre det svært at holde sig på toppen. Foto: Red.
talent på overtid Heldagsskolen giver løfter om en stærkere faglig skole, men sportstalenterne frygter, at de ender på udskiftningsbænken.

Af Seyma Atici, Sidra Begum & Patricia Smollerup, Rødovre Gymnasium

Heldagsskolen skal styrke elevernes faglighed og har en ambition om, at alle får maksimalt udbytte af undervisningen. Idrætsledere frygter imidlertid, at konsekvensen af de længere skoledage bliver en forhindring i udviklingen af sportstalenter. Long Evening Dresses online
Ida–Marie Dahl, elitespiller i Rødovre Håndbold, går i 8. klasse på Valhøj Skole. Hun er en af de elever, som en kommende heldagsskole vil påvirke på godt og ondt. Håndbold betyder alt for Ida-Marie.
Det er hendes førsteprioritet, hele hendes liv er afhængigt af hendes vildt pressede træningsplan, og hun er ikke i tvivl om, hvordan en længere skoledag vil påvirke hendes præstation.
”Heldagsskolen vil både gøre det sværere for mig at nå min træning, samt at være koncentreret og have fuld energi til selve træningen. Jeg ville ikke kunne give mig fuldt ud,” siger Ida-Marie bestemt.
De unge mister det sociale aspekt. Også træner og afdelingsansvarlig i Rødovre Håndbold, Mette Willert, er overbevist om, at flere skoletimer vil have en indflydelse på udviklingen af unge sportstalenter. Hun mener ikke, at den store forskel vil ligge i antallet af træningstimer, men i stedet at disse unge vil få et liv kun med skole og elitesporten. Long Prom Dresses online
”De vil miste det sociale aspekt, hvilket også er vigtigt i deres alder,” siger Mette Willert klart. Hun frygter, at den lange skoledag og efterfølgende træning vil medføre, at man taber eliteudøvere, som vælger deres sportsaktiviteter fra til fordel for det sociale.
”Man vil miste en gruppe,” siger Mette Willert, som ikke mener, at ordene elitesport og heldagsskole klinger særlig godt sammen.

Annonce

Sportsforeningslivet vil gå tabt. Derudover er Mette skeptisk vedrørende dét, at sporten skal integreres i skolelivet.
”Politikerne har lagt op til, at foreningerne skal ind over folkeskolen, men da det jo tit er frivillige, som er i foreningerne, har jeg svært ved at se, hvordan det skal fungere. De har jo også et arbejde at passe,” siger Mette bekymret.
Hun tror at dele af sportsforeningslivet vil gå tabt, hvis der vil komme en heldagsskole og frygter, at man mister et stort antal trænere, hvis forventningen er, at de skal kunne arbejde i skoletiden.

Heldagsskolen er en bremseklods. Ida-Marie spiller i dag i den bedste række, og hendes hold er et af de fire, som er udtaget til DM. Hun har derudover været udtaget til en lang række arrangementer med formålet at udvikle talenter, og Ida-Marie er ikke i tvivl om, at hendes liv ville have set anderledes ud, hvis hun havde gået i en heldagsskole.
”Jeg tror stadig, at jeg ville være nået langt, men jeg var ikke kommet ligeså langt, som jeg er i dag, hvis jeg ikke havde haft al den tid og træning, som jeg har nu. ”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top