Annonce

Have med plads til regn
regn.jpg
Spildevandscentret modtager omkring 7.000 gæster om året og håber også på et stort besøg til foredraget lørdag den 27. april, hvor man kan kigge forbi Kanalholmen 28 i Hvidovre og deltage i dialogen om klima, miljø og regn.
bolig Hvis dine planter skal kunne tåle både tørke og voldsomme regnskyl, er der mange ting at tage højde for. Heldigvis hjælper det lokale spildevands- center gerne med gode råd.

Snart er vinteren blot et minde, og lugejern kalder med rusten stemme på byens haveejere.
Skal dine smukke robuste planter kunne tåle at stå tørt den ene dag og dagen efter tage i mod regnvandet fra husets tag, er der flere ting du skal være opmærksom på.
Derfor inviterer Spildevandscentrets Besøgstjeneste lørdag den 27. april fra klokken 10.00 til 12.00 have- og husejere til et inspirerende, praktisk og gratis foredrag med Landskabsarkitekt Lærke Kit Nielsen. Hun fortæller om smukke og robuste planter, spændende haveløsninger og viser eksempler fra danske haver, hvor regnen er blevet kilde til et grønt udtryk.
“Vi har også samlet et udvalg af robuste og spændende planter, som man kan se nærmere på. Og hvis du går og pusler med planen om at anlægge din egen regnhave, kan du få en planteliste med hjem,” lyder det fra Stig Dalum i det lokale spildevandscenter i Hvidovre. Her tager man imod afløbsvandet fra Rødovre, og kender derfor alt til, hvordan man sikrer sin have bedst muligt.

Regnhave
Der vil selvfølgelig også være mulighed for at besøge og opleve Spildevandscentrets egen flotte regnhave. Den tager imod regnvandet fra Informationshusets 150 m2 tag, som i åbne render ledes til grønne plantebede med planter, der kan tåle at stå tørt og engang imellem meget vådt. Et rigtigt godt eksempel på at håndteringen af regnvand på egen grund ikke kun behøver at være fa skiner, regnvandstønder og lignende løsninger.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top