Annonce

GAM3 træder ind igen i år
gam3_ny.jpg
Foto: Arkiv
Street Fra på tirsdag vil de unge i Kærene kravle på væggene og dyste på asfalten.

Af Mads Karenkewitsch Sørensen og Seyma Atici, Rødovre Gymnasium

Igen i år får unge mellem 10 og 18 år chancen for at indtage gaderne på en kreativ måde, når GAM3 kommer til byen. Eventet starter op tirsdag den 16. april og går ud på at holde børn og unge aktive. GAM3 tilbyder dig træning i Street Dance, Street Soccer, Street Basket og Parkour, hvor der er proffesionelle trænere inden for hver sportsgren.
”Trænerne er også vildt dygtige og lærte os, at det ikke kun handlede om at være god, men også om at have det sjovt og lære sportsgrenen bedre at kende,” siger Rabiya Kizmaz, som har deltaget i GAM3 et par gange.
Det handler ikke kun om at være god, men altså også om fællesskabet.

Annonce

Stor interesse for parkour
I 2011 har parkour været på prøve, og det viste sig at have stor interesse blandt de unge, derfor bliver parkour kørt igen i år, ligesom sidste år, hvor parkour var med igen. Parkour kommer til at foregå samme dage som forbold og basket, og dette, mener Hermela Haile Berhane, vil vise større interesse. Hermela er frivillig i GAM3, og det er fjerde år hun er med.

”Det, der vil gøre parkour mere attraktivt, er, at det ligger samme dage som fodbold og basket. Det vil åbne nye døre, så der er flere mennesker, der lægger mærke til det. Så kommer der også andre mennesker end dem, som allerede dyrker parkour i forvejen.”

Hvorfor er GAM3 vigtigt
”Vi sætter noget musik op og har en masse unge, der gerne vil hænge ud sammen med dem, sådan så de får en god oplevelse,” udtaler Hermela.

Kan man se, at det har hjulpet de udsatte unge?
”I de store træk er det de samme unge, der vender tilbage hvert år, så man kan sige, de har gavn af det, og det er noget, som de er glade for. De glæder sig til, at sæsonen skal starte. Det er jo godt at holde de unge aktive, altså både fysisk, men også så de har noget at glæde sig til i hverdagen. Det giver dem en anden form for sammenhold. Så jeg har ingen tvivl om, at det hjælper dem.”
GAM3 er med andre ord meget mere end bare en turnering.

”Man lærer nye mennesker at kende og har det sjovt samtidig med, man holder sig igang,” er både udøvere og frivillige enige om.

”Jeg anbefaler det helt klart til andre unge. Det koster desuden næsten ingenting, og man hygger sig helt vildt og får rørt sig med sjov og glæde,” slutter Rabiya Kizmaz.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top