Annonce

Forårets første point
Avarta-NB_bornholm_01_211012_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen/arkiv
Fodbold Forårets første kamp på græs for Avarta endte med forårets første point. Holdet spillede uafgjort 2-2 i Roskilde og kravler lige nøjagtig over nedrykningsstregen i 2. division øst.

FC Roskilde-Avarta 2-2 (0-1)
0-1 Henrik Volquardsen (43’)
1-1 Emil Nielsen (66’)
2-1 Martin Nielsen (82’)
2-2 Alexandar Lazarevic (88’)
Rødt kort: Jesper Larsen, Avarta (70’)

Forårssæsonens første tre kampe var alle endt uden point til Avarta. Forløsningen var derfor ekstra stor hos de grønblusede, da udligningen til 2-2 blev sidste scoring i søndagens opgør i Roskilde.

Annonce

Med det ene point bytter Avarta plads med Herlev omkring nedrykningsstregen i 2. division øst.

”Det ene point var en forløsning og rigtig dejligt at komme på tavlen. Vi mødte et rigtig godt hold i dag, men vi gjorde det også godt og førte med et mål ved pausen. Vi scorede ved et hjørnespark,” siger cheftræner Christian Grønbæk.

”I anden halvleg lavede dommeren lidt sit eget show, og Jesper Larsen blev udvist. Roskilde udlignede og kom foran, mens vi var i undertal. To minutter før tid udlignede vi til 2-2 på et hovedstød efter et frispark. Så det var dejligt at komme derfra med et point.”

Hårdt arbejde og vilje
Selv om det ikke blev til en sejr, var der stor tilfredshed med indstillingen og arbejdsindsatsen hos Avarta.

”Holdet viste noget af det rigtige i dag med hårdt arbejde, vilje og en større bevidsthed om, at man skal arbejde for hinanden i alle 90 minutter. Så det var dejligt at se,” fortæller Avarta-træneren og omtaler det røde kort til midtbanespilleren Jesper Larsen.

”Jesper havde et gult kort i forvejen og fik det røde efter brok over en situation kort forinden, hvor dommeren undlod at tilse Morten Seifert, der var blevet ramt i ansigtet af en albue. Det var meget arrogant af dommeren, der lige skulle vise, hvem der bestemte.”

Stærk målmandspræstation
Avarta har ikke spillet op til det bedste, indtil det ene point i Roskilde, hvor spillerne også fightede efter udvisningen 20 minutter før tid.

”Der var nogle af de rigtige takter og en god mentalitet, som der skal til. Også efter udvisningen. Vi var under pres nogle gange, men Rasmus Pryts holdt os fint i inde i kampen. Han stod helt klart sin bedste kamp i foråret og reddede os i mange situationer,” udtaler Grønbæk, der glæder sig over at være tilbage på rigtigt græs med sit hold.

”Det var godt at være tilbage på græs, der passer os bedre end kunstgræsbanen. Normalt skal man bruge en kamp for at vænne sig til græsset, men det gik allerede godt i dag.”

Dræber-onsdag i vente
Næste kamp venter allerede på onsdag, hvor Avarta skal en tur til Herlev for at spille en decideret gyserkamp. Det bliver den fjerde kamp på 11 dage, så holdet er inde i en hård periode. Kampen bliver en direkte duel om at ligge over eller under nedrykningsstregen.

”Det bliver en dræberkamp – en sekspointskamp – hvor vi skal have noget ud af det. Nerverne er uden på tøjet, og dem, der kan håndtere det bedst, kommer godt ud af det. Vi skal smide nerverne, og så skal vi udnytte det gode humør, der er kommet efter pointet mod Roskilde. Vi skal bruge vores selvtillid til at vinde. Tre point vil sende os i den rigtige retning,” slutter Christian Grønbæk.

Kampen, som oprindeligt skulle være spillet den 1. april, begynder kl. 19, og sidst, de to hold mødtes, vandt Avarta 2-0 i Espelunden. Det var tilbage i august måned.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top