Annonce

Fælt kunstværk af Avarta
Avarta-birkeroed_23_210413_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Fodbold Avarta brændte den ene store chance efter den anden, da Espelundens kunstgræsbane lagde underlag til søndagens opgør mod Birkerød i 2. division øst. Gæsterne var skarpest og vandt fortjent 1-3.

Avarta-Birkerød 1-3 (1-2)
1-0 Morten Seifert Bierrings (8’)
1-1 Henrik Lyngsø Olsen (16’)
1-2 Michael Ø. Poulsen, selvmål (28’)
1-3 Gunnar G. Nielsen (73’)
Tilskuere: Ca. 400

Avartas startopstilling: Rasmus Pryts – Kristian Ellegaard, Casper Windfeld, Michael Ø. Poulsen, Henrik Volquardsen – Sebastian Nielsen (83’ Mikkel Dahl), Jesper Larsen, Daniel G. Andersen (74’ Mohammed Ali), Morten Johansen, Haydar Said – Morten Seifert Bierrings

Annonce

Forårssæsonens første hjemmekamp for Avarta endte med en slem skuffelse. Stadion er endnu ikke klar, så søndagens opgør i 2. division øst mod Birkerød var forvist til kunstbanen på den anden side af tunnelen. Her var gæsterne bedst på afslutningerne og vandt fuldt fortjent.

I strålende solskin fik de mange fremmødte tilskuere hurtigt et mål at fejre. Avarta-anfører Morten Seifert Bierrings brugte sin fysik i feltet og sendte bolden flot ind fra 10-11 meters afstand.

Små 10 minutter udnyttede Birkerød et sovende Avarta-forsvar ved at udligne til 1-1. Uheldigt for de grønblusede, der ellers havde fået den bedste start.

Kæmpe afbrænder
Efter godt en halv time fejlede Avartas forsvar igen. Blamagen endte med, at Michael Ø. Poulsen nettede på egen keeper, Rasmus Pryts. En umådelig dum situation, hvor hjemmeholdet kom til at se skidt ud ved en mislykket clearing. Gæsterne var foran 1-2.

Jesper Larsen spillede som altid en solid kamp, men det blev også ham, der fik kampens absolut største chance. Haydar Said afsluttede, og Larsen sendte returen ved den fjerneste stolpe forbi et tomt mål fra to meters afstand. Puha, for en fæl afbrænder.

Kampen blev lukket med et kvarter igen, da Birkerød scorede kampens flotteste mål. Gunnar Nielsen sendte bolden mod mål fra kanten af feltet, og Avartas keeper var chanceløs. Med stillingen 1-3 syntes kampen ovre.

To foræringer
Matchen sluttede med opgivende attituder fra hjemmeholdets spillere, der helt naturligt faldt sammen efter udeholdets tredje mål.

”Vi gav dem deres to første mål, mens de scorede et flot mål til 1-3. Undskyldning nummer ét kunne være, at vi har forsvarsspillere skadet. Men som forsvarsspiller må man tage et ansvar og få clearet boldene. Spillernes bevidsthed om, at vi spiller om point, er på et meget lavt niveau,” siger cheftræner Christian Grønbæk.

Ousmane Seck (karantæne) og Jesper Kristoffersen og Jesper Myhrmann (skadede) var ude af opgøret, og det gavnede ikke ligefrem et rystet forsvar.

”I forsvaret lignede det til tider, at vi spillede en træningskamp. Og det er skandaløst, og det handler om spillernes parathed oppe i øverste etage. Og den er i øjeblikket lig med nul. Spillernes parathed gælder også i den anden ende, når chancerne opstår,” forklarer Avarta-træneren, der savner kynisme.

”Lidt mere parathed giver også mere kynisme i felterne. Og det skal vi ud og have fat i. Jeg tror ikke, det er mangel på selvtillid, at der bliver brændt mange store chancer. Der skal bare mere ’coolness’ foran kassen. Den er der ikke i øjeblikket.”

Holdfællesskab er vigtig
Træneren lægger ikke fingre imellem, når han skal forklare, hvad der går galt inde på banen.

”Spillerne fortæller mig, hvad de er gode til. Når de så skal indgå i et fællesskab på banen, ligner de nogen, der aldrig har spillet før. Spillerne skal koncentrere sig om, at fodbold også handler om andet, end når man selv har bolden. Man skal være lidt mere bevidst om holdfællesskabet,” siger Grønbæk, der også mener, at Birkerød viste mere holdfællesskab og var klar til at kæmpe mere for sejren.

Stadion i Espelunden har været sat ud af spil indtil videre i år, men ligeså snart, græsset begynder at vokse, kan fodbolden genoptages på den foretrukne bane.

”Det er forfærdeligt at spille på kunstbanen, der som sådan er fin nok. Det skal ikke være nogen undskyldning, men det ligner jo stadig en træningskamp. Tilskuerne, atmosfæren, spillertunnelen og musikken gør altså noget, når vi spiller på stadion. Det er vigtige mentale faktorer, der tænder spillerne,” slutter Christian Grønbæk.

Hjemmekamp igen onsdag
Forårssæsonens anden hjemmekamp er allerede på onsdag, når B 1908 kommer på besøg i den udsatte kamp. Opgøret begynder kl. 18.30 og spilles ligeledes på kunstgræsbanen, hvor der igen vil være gratis adgang.

Avartas nærmeste konkurrence om at undgå nedryking, Svebølle, fik et point i søndagens kamp og bytter dermed plads med Avarta, der nu er under nedrykningsstregen. Onsdagens modstander fra B 1908 er p.t. nummer fem i den 16 hold store 2. division øst.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top