Annonce

Elever: “Vi vil ikke tages som gidsler”
elev-demonstration-hendriks.jpg
Lockouten af lærerne trådte i kraft i mandags. Før påske, da der stadig var håb om en løsning, demonstrerede elever fra Hendriksholm Skole på rådhuspladsen. Foto: Brian Poulsen
lockout Lockouten er en realitet. Landet over står skoler nu tomme, og på Hendriksholm Skole frygter elevrådsformand Cecilie Rosenstrøm, at konflikten vil gå udover de kommende eksamener. "Vi går glip af vigtige forberedelsestimer," siger hun.

Forhandlingerne mellem Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening brød sammen i forrige uge, og forligsmanden vil ikke indkalde til yderligere genforhandlinger. Derfor skulle 90 procent af byens skoleelever ikke pakke skoletaskerne i tirsdags og møde til time efter påskeferien.
Nogle elever glæder sig nok over, at de i den kommende tid ikke skal svede over brøkregning og tyske verber. Formand for elevrådet på Hendriksholm Skole, Cecilie Rosenstrøm, ser dog langt fra frem til tomme klasselokaler og manglende undervisning. Hun frygter, at konflikten vil gå ud over sommerens eksamener.
“Jeg er bekymret for eksamenerne. Eleverne i 9. klasse går glip af mange forberedelsestimer. Vi bliver taget som gidsler i denne her konflikt,” fortalte Cecilie Rosenstrøm, da vi talte med hende i ugen før påske.
På det tidspunkt var der stadig et spinkelt håb om, at parterne kunne nå til enighed, og eleverne på Hendriksholm Skole lavede derfor deres egen demonstration på rådhuspladsen.
“Vores lærere introducerede os for konflikten og de forklarede os, hvad en lock-out ville betyde. De har ikke opfordret os til at demonstrere. Det tog vi selv initiativ til. Vi ville som elever gerne vise, at vi også er utilfredse med at skulle gå i skole til kl. 16.00,” fortæller Cecilie Rosenstrøm.

Til glæde for eleverne
Rødovres borgmester Erik Nielsen er en af de helt centrale personer i konflikten med lærerne. Som formand for KL har han tordnet mod lærerne og bl.a. udtalt, at lærerforeningen lever i deres egen tidslomme fra det forrige århundrede.
Han kan godt forstå elevernes utilfredshed, men pointerer, at konflikten forhåbentlig vil udmunde i et resultat, som alle er tilfredse med.
“Jeg håber ikke, at der bliver nogle tabere. I sidste ende skulle det meget gerne blive til glæde for alle elever,” forklarer Erik Nielsen.
Det tvivler Cecilie Rosenstrøm dog stærkt på. Hun håber ikke, at KL og regeringens planer om en heldagsskole bliver trumfet igennem.
“Vi vil ikke gå i skole til kl. 16.00. De elever der i forvejen er skoletrætte, vil nok blive endnu mere fortabte,” slutter hun.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top