Annonce

DM-sølv til BRH Volley
BRH-volleyball_U18_04_060413_BP.jpg
BRH Volleys U18-piger tabte finalen til Køge og fik dermed sølv ved DM i Rødovrehallen. Foto: Brian Poulsen
Volleyball Rødovrehallen var i weekenden fyldt med 280 volleyballspillere, da der blev afholdt U18-DM for både piger og drenge. BRH Volleys piger tabte knebent i finalen til Team Køge i en yderst seværdig finale.

Der blev kæmpet til den helt store guldmedalje – i ordets bogstaveligste forstand – da Rødovrehallen lagde gulv til årets DM for piger og drenge i U18.

BRH Volley (et holdfællesskab mellem Brøndby Volleyball Klub og RS-Volley) deltog med deres stærke pigehold. Ud af 14 spillere kommer de otte af dem fra Rødovre. Holdet kæmpede sig hele vejen til finalen, der stod mellem BRH Volley og Team Køge, men efter en særdeles tæt kamp og sætcifrene 25-27, 25-17 og 11-15 endte Team Køge med at tage guldet. BRH Volley kan bryste sig af en flot sølvmedalje.

Annonce

”Vores målsætning var at komme i finalen og at alle kæmpede til det sidste,” siger Rødovre-pigen Ida Schärfe Lambach, der er anfører for holdet.

BRH-volleyball_U18_05_060413_BP
De gule spillere fra BRH Volley endte som toer ved U18-DM. Foto: Brian Poulsen

En holdpræstation
”Jeg har spillet volleyball i 10 år her i Rødovre, og jeg spiller også på landsholdet. Jeg har det sjovt med at spille volleyball.”

”Jeg kan godt lide volleyball, fordi det handler om, at man er sammen om det hele på banen. Det er en holdpræstation og ikke en individuel sport. Vi har et godt sammenhold på holdet, og alle kommer fint ud af det med hinanden. Jeg er hæver, så jeg har anden-berøring, hver gang vi har bolden,” siger 17-årige anfører Ida Schärfe Lambach, som også har spillet 11 kampe på landsholdet.

Ungdom træner hårdt
For Lars Vallentin, RS-Volley bestyrelsesmedlem, og en af arrangørerne af turneringen, er det imponerende, at de 14-17-årige pige- og drengespillere i en forholdsvis tidlig alder arbejder så hårdt og imponerende med sporten. ”Holdene på det her niveau træner op til fire gange om ugen inklusiv styrketræning,” siger han.

Weekendens DM blev afholdt med hele 280 deltagere fordelt på i alt 19 hold. Turneringen blev afviklet med stor hjælp fra omkring 50 frivillige personer, der løftede den store opgave med blandt andet forplejning til de over 300 mennesker i to døgn.

DM-_2013_DU18_HU18_BRH Volley sølvmedaljer
BRH Volleys U18-piger med DM-sølvmedaljen om halsen. Foto: Thomas Guldager

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top