Den store sorte gryde
Avarta-birkeroed_24_210413_BP.jpg
Billedet er fra søndagens kamp på hjemmebane mod Birkerød. Foto: Brian Poulsen/arkiv
Fodbold Avarta har tabt tre kampe i streg og er røget under nedrykningsstregen i 2. division øst. ”Vi har vidst, at det er hårdt arbejde fra dag ét, og at vi kunne havne nede i den gryde,” siger cheftræner Christian Grønbæk efter nederlaget til B 1908.

Det er en barsk virkelighed for Avarta i disse dage. Andet nederlag på tre døgn og det tredje i streg i forårssæsonen blev tilføjet i Espelunden onsdag aften mod B 1908.

Efter to gange 1-3-nederlag havde cheftræner Christian Grønbæk sat fokus på det defensive arbejde til kampen på kunstgræsbanen.

Annonce

”I de to første kampe lukkede vi seks mål ind og scorede kun to. Man skal ikke være et matematisk geni for at regne ud, at hvis det fortsætter på den måde, så har vi ikke en chance. I dag var der derfor fokus på, at det skulle være svært for modstanderen at score mål,” lyder ordene, mens vinden pisker i Espelundens idrætsanlæg og lægger en dyster stemning om interviewet.

Svært at kombinere
Der lå en stærk tværvind over banen, der gjorde det mere end svært i flere situationer for begge hold. En ulempe i forhold til stadion, hvor volden afskærmer vinden.

”I forhold til den stærke vind, bliver det en svær kamp at spille. Det bliver måske lidt mere los end normalt, og udover at forsvaret skulle tage det roligt, så er det svært at kombinere sig rundt,” forklarer Grønbæk.

P.t. er Avarta altså under nedrykningsstregen og får et forår, hvor der skal point på kontoen, hvis ikke holdet skal rykke ned i Danmarksserien.

”Vi har vidst, at det er hårdt arbejde fra dag ét, og vi vidste også, at vi kunne havne nede i den gryde. Man vil altid gerne vinde som træner, men så skal vi ind og fighte og slås for det. Vi skal gå efter ’stolpe ind’ og søge heldet. Så kommer det også,” udtaler Avarta-træneren, der kender klubbens øjeblikkelige situation.

Banen ikke en undskyldning
”Styrken i øjeblikket er, at vi har været i den her situation før. Vi ved, hvad det går ud på. Vi skal ikke hænge os for meget i de kampe, der er spillet. I dag synes jeg, spillerne arbejdede rigtig godt for det og viste, at de ville. Det er den gejst, der skal til. Så kan vi håbe på, at vi rammer den stime, som vi gjorde i sidste sæson. Så er der ikke noget at være nervøs for.”

Samtlige kampe i foråret har været spillet på kunstgræsbane. Det er imidlertid ingen statshemmelighed, at ’oplevelsen’ ikke har været en succes for Avarta.

”De tre nederlag har ikke noget med kunstgræsbanen at gøre. Vi har jo trænet på den hele vinteren, så vi kan ikke bruge banen som en undskyldning,” lyder det.

Næst dårligst til at score
På søndag spiller Avarta i Roskilde, og det bliver den tredje kamp på blot otte dage for det hårdt trængte mandskab.

”Jeg synes, spillerne er i god nok form til at spille tre kampe på en uge. Det er noget vås at sige, at man ikke kan spille alle de kampe – der bliver bare lidt færre træninger. Spillerne kan jo lide at spille kampe, så det bliver man ikke trættere af. Vi skal bare være i bedre form end de andre; det er vigtigt,” slutter Christian Grønbæk.

Avarta indtager en position som nummer 14 – a point med Herlev, der ligger lige over stregen og spillet en kamp færre. Der resterer 12 kampe i sæsonen.

Christian Grønbæks tropper har et alvorligt scoringsproblem. Holdet har blot nettet 16 gange i 18 kampe. Kun NB Bornholm på sidstepladsen har færre scoringer end drengene fra Espelunden.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top