Annonce

Danmark smitter af på venstrefløjen
valgdag-roedovre-2007-6_131107_BP.jpg
kommunalvalg Situationen på den landspolitiske scene vil afspejle sig til kommunalvalget til november. SF forventer ikke at kunne bibeholde de nuværende tre pladser i Kommunalbestyrelsen, mens Enhedslisten omvendt håber at blive en del af det fine selskab.

SF bløder på Christiansborg. Flere prominente navne har forladt den oprørte andedam og søgt politisk lykke hos Socialdemokraterne. Partiet nærmer sig med alarmerende fart spærregrænsen og SFs 1. viceborgmester og formand for Teknik- og Miljøudvalget, Svend Erik Pedersen, er ikke et øjeblik i tvivl om, at uroen på Christiansborg vil få betydning, når Rødovres borgere skal til stemmeurnerne til efteråret.

”Der er ingen tvivl om, at det vil få en betydning. Vi er meget påvirket af, hvad der sker på den store scene. Når SF står svagt på landsplan, må vi nok forvente en vis tilbagegang,” forklarer Svend Erik Pedersen, der derfor ikke vurderer, at SF kan holde fast i de tre pladser, som partiet fik ved valget for fire år siden.

Annonce

”Det anser jeg for at være meget overoptimistisk, hvis det skulle ske,” siger han.

Vi kommer ind igen

Hvor SF i meningsmålingerne oplever en nedtur af de helt store, kan Enhedslistens Peter Mikkelsen derimod glæde sig over sit eget partis landspolitiske optur. Enhedslisten fik ikke stemmer nok ved Kommunalvalget i 2009 til en plads i Kommunalbestyrelsen, men Peter Mikkelsen forventer også en vis landspolitisk afsmitning til kommunalvalget.

”Jeg håber, at vi bliver repræsenteret i Kommunalbestyrelsen, så Rødovre Kommune igen bliver Ø-mærket,” siger Peter Mikkelsen skråsikkert, uden dog at komme nærmere ind på, om det bliver med ét eller flere mandater.

”Vi er ydmyge. Man skal ikke sælge skindet før bjørnen er skudt, så jeg vil ikke gøre mine forhåbninger større på forhånd,” siger han.

Hvilket parti stemmer du på til kommunalvalget? Deltag i afstemningen på rnn.dk

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top