Annonce

Børn elsker livet under jorden
ejbybunkeren_40_140912_BP.jpg
I bunkerens store ‘operationsrum’ forsøger miljøminster Ida Auken og H.K.H Kronprins Frederik at forhindre 3. Verdenskrig Foto: Arkiv
den kolde krig AOK har nomineret Ejbybunkeren til årets bedste børneoplevelse.

Rødovres før så hemmelige koldkrigsbunker er med i kampen om at blive årets bedte børneoplevelse. Det er AOK ( Alt Om København, red.) der står for konkurrencen. AOK kårer udover årets bedste børneoplevelse, alt lige fra byens bedste sportsbar til nye restaurant.

I kategorien ’Årets bedte børneoplevelse’ er Ejbybunkeren oppe imod nogle særdeles hårde kombattanter.  I alt er fem børneoplevelser nomineret til prisen som byens bedste, og Ejbybunkeren skal bl.a. krydse klinger med Zoologisk Haves nye publikumsmagnet ’Den arktiske ring’ og Amagers nye stolthed ’Den blå planet’.

Annonce

Den daglige leder af oplevelsescenteret på Vestvolden, Martin Jespersen, erkender da også, at det nok bliver svært at vinde.

”Vi er meget beærede over at være nominerede, men vi må nok erkende, at det bliver svært at vinde. Vi er virkelig oppe imod nogle giganter,” fortæller han.

Ramt rigtigt
Om det bliver til en titel som ’Årets bedste børneoplevelse’ har dog ikke den helt store betydning. Martin Jespersen glæder sig allermest over nomineringen, da den viser at den historiske formidling i Ejbybunkeren bliver fortalt på den rigtige måde.

”Det er et stort skulderklap, og en anerkendelse af det arbejde vi har lavet. Det siger noget om, at vi har ramt en form for formidling der rammer bredt. Vi formidler en del af Danmarkshistorien til børn og børnefamilier, og det tyder på at vi ikke har ramt helt skævt,” siger Martin Jespersen.

En legeplads
Hos AOK er man også svært begejstret for den spændende legeplads med det historiske sus. Journalist på AOK og jurymedlem Christina Majcher fortæller, at Ejbybunkerens autentiske udtryk og brugen af interaktive mobilspil ligger til grund for nomineringen.

”Engang var Ejbybunkeren en del af hovedstadens forsvar i tilfælde af atomangreb under den kolde krig. Nu er den en spændende legeplads med et historisk sus, hvor ungerne i ægte James Bond-stil kan forhindre tredje verdenskrig ved et lysende bord i Operationsrummet. Sejt og autentisk,” siger hun.

På aok.dk kan du stemme på dine favoritter frem til 13. maj. Vinderne bliver offentliggjort 23. maj. Du kan stemme én gang i hver kategori.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top