Annonce

Avarta dukket af tophold
avarta-herlev_14_050812_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen/arkiv
Fodbold Langt om længe kom Avarta i gang med forårssæsonen i 2. division øst. Efter to aflyste kampe gjaldt det FC Helsingør på deres kunststofbane, og topholdet vandt sikkert 3-1 over de grønblusede.

FC Helsingør-Avarta 3-1 (2-0)
1-0 Matthias Andersen (5’)
2-0 Casper Offenberg (30’)
2-1 Kasper Enghardt, selvmål (51’)
3-1 Peter Benjaminsen (54’)

Vinteren har været hård ved fodboldbanerne, og det har betydet aflysning af Avartas første to kampe i forårssæsonen. Søndag kunne holdet fra Espelunden så endelig snøre fodboldstøvlerne.

Annonce

I udekampen mod et af topholdene i 2. division øst, FC Helsingør, skulle mandskaberne dyste om tre point på en kunststofbane. Den duel kom holdet fra Nordsjælland bedst ud med en tomåls-sejr.

”Vi spillede sådan set en god offensiv kamp, men vi fik bare ikke scoret på vores chancer. Så lidt den samme sang, som vi kender. Vi fik en god start og fik skabt masser af chancer, og det var trods alt dejligt at score i den første kamp,” siger Avarta-træner Christian Grønbæk og ærgrer sig over rene foræringer.

”Vi lavede tre fatale forsvarsfejl, og Helsingør udnyttede alle tre gaver fra os. Så vi blev straffet af nogle personlige og uprovokerede fejl.”

Ærgerlig fejl
Avarta kom altså på måltavlen i forårssæsonens første kamp, men det var ikke en Avarta-fod, der sendte bolden ind bag Helsingørs keeper.

”Vores eget mål var et selvmål af Helsingør. Vi spillede fint igennem på venstrekanten og slog et indlæg, hvorefter en forsvarsspiller prikkede den ind i nettet. Hvis ikke han havde stået der, havde en af vores egne haft muligheden,” beskriver Grønbæk, der fik en kold spand vand i hovedet kort efter.

”Da vi fik målet fik vi lidt tro på tingene. I stedet valgte vi igen at lave en fejl i den anden ende, så det var ret ærgerligt.”

Flest plusser
Den 1. april skulle Avarta have været i kamp for første gang i foråret, men premieren blev først godt to uger senere.

”Det var rigtig fint at komme i gang. Det var også fint at se, at vi mod et tophold kunne styre en kamp og have ro på bolden og spille os til chancerne. Vi skal dog arbejde lidt mere og nogle gange bare sparke bolden væk i stedet for at spille på andenbolde. Og så skal vi selvfølgelig minimere vores fejl,” siger Christian Grønbæk, der fik en positiv oplevelse med den kunstige bane.

”Rent spillemæssigt kom der faktisk noget godt ud af det. Vi fik en positiv start på kampen, og der var flere plusser end minusser. Det var vi trods alt glade for. Der er noget at bygge videre på.”

Nye datoer til aflyste kampe
Med nederlaget er Avarta faretruende tæt på nedrykningsstregen. Svebølle, der ligger lige under stregen og spillet en kamp mere, er á point med Avarta på 13. pladsen.

Avarta-træneren kan ikke garantere, at hjemmekampen på søndag den 21. april kl. 13 mod Birkerød bliver gennemført på Espelunden Stadion. Alternativet er, at man spiller kampen på den tilstødende kunststofbane. Kommunen skal i den kommende uge tage stilling til, om stadionet er klar til fodbold.

Den aflyste kamp i Herlev den 1. april er blevet fastsat til onsdag den 1. maj kl. 19, mens hjemmekampen mod B 1908, der blev aflyst den 7. april, er rykket til onsdag den 24. april kl. 18.30.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top