Annonce

Arbejdsløse skal tilbydes kommunale jobs
pung.jpg
På tirsdag inviterer Enhedslisten til dagpenge-café på Rødovregaard til en diskussion om arbejdsløshed, dagpengesystemet og manglende jobs. Foto: Red.
cafe Hvis det står til Enhedslisten, skal Rødovre Kommune i langt højere grad tilbyde arbejdsløse, der er røget ud af dagpenge- systemet, kommunale jobs. På tirsdag inviterer det politiske parti til dagpenge- café på Rødovregaard til en diskussion om arbejdsløshed, dagpengesystemet og manglende jobs.

“Arbejdsløse, der er tæt på at falde ud af dagpengesystemet, eller for nyligt er faldet, får ret til at komme til jobsamtale på kommunale jobs, så vi undgår at langtidsledige frasorteres.” Sådan lyder et af forslagene fra Enhedslisten, i et forsøg på at få ledige tilbage på arbejdsmarkedet.
Enhedslisten inviterer på tirsdag alle interesserede borgere til dagpenge-café på Rødovregaard. Politikere og repræsentanter fra forskellige organisationer vil stå for faglige indspark, og forhåbentlig gøre alle klogere på, hvad der skal til, for at hjælpe de arbejdsløse der risikerer at miste deres dagpenge. Enhedslistens spidskandidat til Kommunalbestyrelsen, Peter Mikkelsen, deltager selv i arrangementet og han håber at se mange borgere.
“Det er vigtigt for Enhedslisten at tage fat om disse udfordringer, og det vil kræve et kursskifte i regeringens politik. Trygheden for mennesker, der er ramt af arbejdsløshed, skal genoprettes,” siger Peter Mikkelsen.

Konkret indsats
Peter Mikkelsen så meget gerne, at Rødovre Kommune åbnede dørene op til de arbejdsløse, og i større udstrækning tilbød dem jobs i kommunalt-regi.
I Rødovre Kommune hænger jobbene heller ikke på træerne, men Peter Mikkelsens partifælde i Albertslund har bevist, at der sagtens kan iværksættes tiltag, som skaber kommunale jobs. Efter forslag fra Enhedslisten i nabokommunen er det netop blevet besluttet, at der skal oprettes 50 job- rotationsstillinger til udfaldstruede i Albertslund Kommune.
“Jeg kan ikke huske, at der nogensinde er oprettet så mange nye stillinger i Albertslund. Det er meget glædeligt, at det trods alt ikke er alle socialdemokrater, der sidder på hænderne og lader de udfaldstruede sejle deres egen sø,” udtaler Helge Bo Jensen, der er medlem af Kommunalbestyrelsen i Albertslund.
Den konkrete indsats koster kommunekassen et anseligt millionbeløb, men de penge er godt givet ud mener Peter Mikkelsen.
“I det lange løb sparer man penge i sociale udgifter, og samtidig gør man familier selvhjulpne, så deres situation ikke bliver forværret yderligere,” siger han.

Annonce

Kopier model
Om der kan laves en tro kopi af modellen fra Albertslund, vil Peter Mikkelsen ikke spå om, men han opfordrer de lokale politikere til at kigge nærmere på modellen.
“Jeg synes, at modellen er værd at tage et kig på. På den måde kan vi fange nogle af de borgere der står til at ryge ud af dagpengesystemet,” slutter Peter Mikkelsen.
Dagpenge-caféen finder sted på Rødovregaard tirsdag den 30. april fra kl. 16.00 til 19.00

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top