Annonce

Unge strander i job-kø
webhk-ungdom-arbejdsmarked3.jpg
HK UNGDOM mener, at kommunerne har et ansvar for at hjælpe unge ud af arbejdsløshedskøen.
LEDIGHED I løbet af de sidste fem år er antallet af arbejdsløse unge i Rød-ovre mellem 16 og 24 år steget med 110 procent. "Alarmerende," mener man i fagbevægelsen.

”Køen til arbejdsmarkedet er alt for lang for de unge i Rødovre.” Det mener formanden for HK Ungdom i København, som har kigget dybt i arbejdsløshedsstatistikkerne for sin gamle fødeby.
”I Rødovre har vi alt for mange unge til alt for få jobs. Mine 20 år i Rødovre siger mig, at problemet i Rødovre ikke er for mange unge, men for få jobs,” kritiserer Emil Holtemann.
Han hævder, med tal fra Danmarks Statistik i hånden, at ungdomsarbejdsløsheden i Rødovre er steget med 110 procent siden 2007.
”Jeg synes, at det er tid til at hele byen tager et ansvar for den næste generation. vi må ikke parkere de unge i køen til arbejdsmarkedet, det er simpelthen ikke godt nok,” understreger Emil Holtemann i et læserindlæg på side 18.
Formanden for Beskæftigelsesudvalget erkender, at Rødovre har en stor udfordring med at hjælpe de unge ind på arbejdsmarkedet.
”Jeg kan ikke genkende tallene, men tendensen er rigtig nok. I december var den generelle ledighed 6,2 procent i Rødovre, hvilket er på linje med gennemsnittet på landsplan, samt på Vestegnen. For de unges vedkommende var tallene for de 16 til 24-årige 6,3 procent og 7,4 procent for de 25 til 29-årige,” siger Annie Arnoldsen Petersen (A) og tilføjer:
”Jeg synes unge-ledigheden er problematisk både lokalt og på landsplan. Vi skal ikke tabe en generation af unge på gulvet under denne krise. Vi skal uddanne dem, så de er klar til at indtræde på arbejdsmarkedet, når jobbene vender tilbage.”

 

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top