Annonce

Ungdommen lever i B77
Ungdomsspillere_B77_bordtennis.jpg
Ungdomsafdelingen i B77 Bordtennis blev reddet på et hængende hår. Foto: Privat
Bordtennis Ungdomsafdelingen i B77 Bordtennis stod på afgrundens rand, men blev reddet i sidste ende. Tre seniormedlemmer er klar til at køre den videre.

De cirka 30 ungdomsspillere i B77 Bordtennis var tæt på at være klubløse, da bestyrelsen sidste år besluttede at lukke ned for de yngste medlemmer.

”Vi drøftede ungdomsafdelingen i efteråret. Der var ikke rigtig nogen, der havde interesse i at køre den videre, da der er ret meget administrativt arbejde i det,” siger formand i B77 Bordtennis, Preben Riel. Han fortsætter.

Annonce

”Men så skete der det glædelige til vores generalforsamling, at der var tre seniormedlemmer, der meldte sig klar til at arbejde for ungdomsafdelingen.”

Ikke halv kraft
Fremtiden byder derfor også på ungdomstennis i kælderen under Rødovrehallen, og det glæder klubbens formand.

”Vi syntes alle sammen, at det ville være kedeligt at lukke ungdomsafdelingen, men når der ikke var nogen til at køre det, var det svært. Og vi gør ikke noget på halv kraft. Men vi var så heldige, at der var tre, der bød ind og ville fortsætte arbejdet,” udtaler Preben Riel.

Antallet af ungdomsmedlemmer har været konstant, siden afdelingen blev startet op i 1995. Mange smutter, mens nye løbende kommer til. Det er svært for klubben at fastholde unge spillere.

”Jeg har været inde i bordtennis-sporten i 17-18 år. Jeg kender alt til problematikken om, at de unge spillere stopper, når de når 15-17-års alderen,” fortæller Preben Riel, der pointerer, at ’hyggen’ har førsteprioritet.

”B77 er en breddeklub. Det er på hyggebasis, men vi tager det stadig alvorligt. Hvis man vil mere, er det dog videre ud i systemet.”

Uddanner egne trænere
I klubbens seniorafdeling er der omtrent 70 medlemmer. Det er svært at skaffe kvalificerede trænere, men nogle er i gang med træneruddannelsen.

”Vi har nogle kompetente gymnasiedrenge, der er i gang med træneruddannelsen. De kommer tilbage fra kurserne og har nogle sjove træningsøvelser med. Det er svært at skaffe gode trænere, så vi satser hele tiden på at uddanne vores egne,” siger Preben Riel, der kun har ros til overs for klubbens træningsforhold.

”Vi har fine forhold i kælderen i Rødovrehallen. Gulvet er efter internationale regler, og der er fuld respekt for det samarbejde, vi har med kommunen. De bakker op om sporten.”

Bordtennis i B77 så dagens lys i begyndelsen af 1990’erne, da klubben kun bestod af en fodboldafdeling. I 1995 blev ungdomsafdelingen oprettet, inden B77 Bordtennis blev stiftet i 1998 og blev en selvstændig klub. Preben Riel kører på sidste år som formand i klubben.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top