Tyrene i endeløs jubel
RMB-bluefox_QF6-2013_18_140313_BP.jpg
Rasmus Astrup jubler efter at have bragt Rødovre foran 1-0. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Det var en flok ellevilde og sindssygt glade Rødovre Mighty Bulls-spillere, vi mødte, efter semifinalepladsen var i hus. ”Det var perfekt, at Todd gav os lidt motivation og valgte os,” siger Rasmus Astrup.

Sebastian Dahm sprang rundt i vild jubel, Michael Smidt uddelte krammere til alle, mens samtlige spillere uddelte high-fives til alle på deres vej til og fra omklædningsrummet.
prom dresses uk store

Jo, der var glade dage på Rødovres spillergang efter elimineringen af grundspilsvinderen fra Herning. For Rasmus Astrup blev en særlig aften, for den begavede spiller var med i alle tre mål med en scoring og to assister.

Annonce

”Det var så fedt. Og så med de fans. Hold kæft det var stort, og så i en næsten fyldt arena. Det bliver ikke meget bedre. Vi går videre til semifinalen og slår grundspilsvinderne. En stor kamp i dag,” siger han og fortsætter.

”Stort set alle kampene i kvartfinalen har været tætte og kunne gå til begge sider.  Vi har været skarpe i mange af kampene, hvor Herning måske har været lidt mindre skarpe. Vi har skudt meget for at få nogle kasser, og det har lykkedes i fire af kampene.”

Det er fortjent
Serien har været rigtig tæt, og fire ud af seks kampe er blevet vundet med ét mål. Alle sammen af Rødovre.

”Det er selvfølgelig fortjent, at vi går videre. Men det var en tæt serie, og det vidste vi på forhånd. Så det var perfekt, at Todd (Björkstrand, red.) gav os lidt motivation og valgte os,” udtaler Astrup.

”Jeg synes ikke, det er sensation. Jeg tror bare, folk undervurderede holdet, for så dårligt et hold har vi heller ikke. Det var jo ikke for sjovt, at vi slog de danske mestre 4-2 i kampe.”

Den rette timing
Rødovre har været som forvandlet i slutspillet, men holdet har stået sammen og truffet de rette beslutninger.

”Vi spillede ikke det bedste i grundspillet, men vi fandt den rette timing og steppede op i kvartfinalen. Vi vidste, vi skulle spille lidt hårdt inde foran målet, og det er lykkes utrolig godt. De havde ikke så mange skud ude fra, og der blev ændret lidt i taktikken. Godt set af træneren,” forklarer Rasmus Astrup og kommenterer på egen succes i aften.

”Det var super. Hvis man ikke havde motivation i dag, så ved jeg ikke. Fedt at komme på is foran så mange tilskuere. Vi kom hurtigt på 2-1 efter Hernings udligning, men de scorede så igen i powerplay.”

Bedst i overtiden
Den endte uafgjort i ordinær tid, og det var sådan set ganske fortjent, mener Rødovres nummer 24.

”Det var fair nok, at den endte 2-2 i ordinær tid, for Herning pressede også godt på. Men i overtiden var vi mest farlige og havde mest spil. Vi var bedst i fjerde periode,” lyder det.

Der tages hul på semifinale-kampene i næste uge, og tyrenes modstander bliver fundet lørdag aften efter afgørelsen på serien mellem Aalborg og Odense.

”Det er dejligt, at der går noget tid, inden sæsonen slutter for os. Uanset, hvem vi skal møde i semifinalen, bliver det et godt hold. Vi har lige bevist i dag, at intet er umuligt. Vi skal tro på det og gøre alt for at gå videre. Nu har vi taget det ene skridt, og så er det tid til næste. En ting ad gangen,” siger Rasmus Astrup og runder af.

”Vi har været meget udskældte i grundspillet, og selvtilliden har været lav. Men vi blev enige om, at vi startede fra scratch i slutspillet, og det kan ikke blive meget mere positivt. Vi startede på nul til slutspillet og med fuld knald, og det lykkedes.”

Spillerne troede på det
Mikael ’TC’ Christensen har været en af Rødovres bedste, og for ham var det en personlig gevinst at slå sin barndomsklub ud i seks kampe. Han mener dog heller ikke, at holdet har leveret en sensation.

”Mange vil mene, at det var en sensation, at vi slog Herning ud. Jeg har læst mange steder, at det er den største sensation i dansk ishockeys historie. Det vil jeg nu ikke kalde det. De eneste, der måske har troet på det, er os i omklædningsrummet. Alle andre har spået os tidligt ude,” siger han og fortsætter.

”Hockey handler meget om vilje og selvtillid. Vi har lavet nogle ting om i systemet, så vi nu spiller meget mere som et hold og med fokus på defensiven i første omgang. Det har helt klart gjort udslaget, at vi ville det her som hold. Men vi stiller os ikke tilfredse med at gå i semifinalen. Vi er selvfølgelig stolte, men vi har ikke tænkt os at ryge ud i fire kampe. Selv om det bliver nogle svære kampe.”

”Vi er alle stolte”
’TC’ har leveret scoringer på velvalgte tidspunkter og er altid garant for stor fight – specielt i det vigtige undertalsspil.

”Jeg har fået ansvar igennem hele sæsonen, og så tør jeg prøve nogle flere ting på de rigtige tidspunkter. Ellers handler det bare om hårdt arbejde og fortsætte min udvikling,” siger Mikael Christensen og roser holdets sammenhold.

”Det er en for alle og alle for en i omklædningsrummet. Vi er alle sammen stolte, og taber og vinder som et hold.”

Klik ind forbi rnn.dk i løbet af fredagen, hvor vi vil bringe kommentarer fra målmand Sebastian Dahm, der virkelig udstrålede glæde torsdag aften efter sejren. Og det er forståeligt. Han er videre med sit hold til semifinalen, men ikke nok med det: han er helt uvurderlig for Mighty Bulls og har været outstanding i slutspillet.prom dresses online store

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top