Annonce

Tilskuerne gjorde forskellen
RMB-bluefox-QF2_2013_25_030313_BP.jpg
Målmand Sebastian Dahm roser den gode opbakning i Rødovre Skøjte Arena. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Mighty Bulls-målmand Sebastian Dahm mener, at tilskuerne i Rødovre Skøjte Arena i torsdags gjorde forskellen for Rødovre, der i semifinalen skal møde Frederikshavn White Hawks. Vi har også set på fakta fra de seks kampe i kvartfinaleserien.

’Danmarks bedste målmand, åh, åh-åh’ har det lydt fra Sumpen adskillige gange i denne sæson. Keeperen er naturligvis Sebastian Dahm, der har holdt tyrene inde i varmen og leveret flere fabelagtige redninger.

Torsdag var den foreløbige kulmination på en god personlig sæson for målmanden, der ikke var til at styre efter den fjerde og afgørende sejr i arenaen.

Annonce

”Alle kæmpede helt fantastisk og satte holdet før personlig fremgang, og det er det, der skal til. Disciplinen var der, og spillerne gik ind og leverede. Det var helt fantastisk, da Jannik Karvinen klappede den afgørende puck ind,” siger han og fortsætter.

”Vi er klar over, at vi har været et frustrerende hold at følge gennem sæsonen. Vi har haft svært ved at få det til at stemme med skader og spillere, der har valgt andre muligheder. Men vi har hele tiden vidst, at vi havde det i os.”

Fantastisk opbakning
Der var en fantastisk stemning i hallen, og med over 3.000 tilskuere blev der sat sæsonrekord foran de snurrende kameraer fra TV 3 Sport 1.

”Når vi finder holdånden og gejsten, og alle kæmper for hinanden, så ved vi, at tilskuerne kommer og bakker os op. Og når vi havde den opbakning i dag, så er det helt tydeligt, at vi er på et helt andet niveau. Det var et helt andet Rødovre-hold i dag end i søndags. Og der var kun én forskel – det var tilskuerne,” lyder det fra Rødovre-keeperen og beskriver egen indsats i kvartfinaleserien.

”Det har fungeret godt for mig, og jeg har arbejdet hårdt ligesom resten af holdet. Jeg har gjort det simpelt inde i kassen, og nogle gange er det vejen frem. Så det kommer jeg til at fortsætte med.”

Fejre sejren med vand
Holdet kan nu gøre klar til at møde Frederikshavn White Hawks i semifinalen. Men først skal der restitueres lidt.

”Vi skal fejre sejren med en masse isposer og en masse vand, og ellers bare slappe lidt af i weekenden,” slutter Sebastian Dahm.

Den første kamp i semifinaleserien mod Frederikshavn er på tirsdag kl. 19.30, og høgene lægger ud på hjemmebane i kraft af en bedre seedning end tyrene.

Herunder kan du se lidt faktuelle spidsfindigheder fra de i alt seks kampe i serien mellem Rødovre og Herning:

Scoringer
Rødovre 10 (3 i pp, 1 i bp)
Herning 11 (5 i pp, 1 i bp)

Powerplay-udnyttelse
Rødovre 13,6 %
Herning 22,7 %

Periodecifre (RMB-HBF)
1. per.        2. per.        3. per.        4. per.
2-2             3-5             2-4             3-0

Udvisninger
Rødovre 22×2 + 2×10 + 1×20
Herning 22×2 + 1×20

Skud (RMB-HBF)
1. per.        2. per.        3. per.
50-56          58-53          34-41 = i alt 142-150

Tilskuersnit
Rødovre Skøjte Arena 2.240
Kvik Hockey Arena 1.919

Hoved- og liniedommere
Jens Christian Gregersen 4 kampe
Thomas Lassen 4
Søren Reis 2
Jacob Grumsen 1
Chris Deweerdt 1

Jonas Reimer 3 kampe
Thomas Buchardt Andersen 2
Rene Jensen 2
Henrik Haurum 1
Ole Brennalt 1
Jacques Riisom 1
Mads Frandsen 1
Claus Hansen 1

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top