Annonce

Stor optimisme hos back-komet
matias-lassen_RMB-frederikshavn_01_050113_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen/arkiv
Ishockey Den blot 16-årige back i Rødovre Mighty Bulls, Matias Lassen, håber, at holdet lukker kvartfinaleserien mod Herning på torsdag. Blue Fox vandt fortjent kamp 5, mener han.

Der var ingen tvivl om udfaldet af kamp 5 i kvartfinalen mellem Mighty Bulls og Blue Fox. Herning vandt fortjent 2-0 i egen hule.

”Herning spillede bedre end os i dag. De kom rigtig hårdt ud, og heldigvis holdt vi fast i første periode, men vi fik ikke skabt nok selv. Så det var vel fortjent nok, at Herning vandt,” siger Rødovres 16-årige komet, Matias Lassen, der runder 17 somre i den kommende uge.

Annonce

”Vi fik ikke puckene dybt nok og skabt så meget i deres zone. Vi var heller ikke så farlige, som vi har været i de andre kampe.”

Stramme op på disciplinen
Rødovre havde mistet disciplinen i kamp 5, og det bekom Herning fint, der udnyttede den ene af i alt seks overtalssituationer.

”Det er en del af vores gameplan, at vi skal spille meget disciplineret, og den holdt vi ikke ordentligt i dag. Jeg ved ikke, hvad det skyldtes, og nogen af udvisningerne var måske lidt tynde. Men vi skal helt klart stramme op på den front. Vi skal spille smartere i næste kamp, og så er det forhåbentlig os, der skal trække udvisningerne,” lyder ønsket fra Lassen, der ikke mener, at kampen var et godt billede af det reelle styrkeforhold mellem holdene.

”Jeg mener ikke, det var der sande styrkeforhold, vi så i dag. Vi spillede ikke så godt som i de andre kampe. Herning var desperate for at vinde, så de kom med alt, hvad de havde, og det kunne man også godt se. Vi har meget mere i os, og det skal vi vise på torsdag.”

Vil lukke serien torsdag
Tyrene kan stadig selv afgøre serien, når holdene mødes igen til kamp 6.

”Vi går 100 procent efter at vinde på torsdag og få lukket serien. Det er vores mål. Vi vil komme flyvende fra start og gøre alt, hvad vi kan. Det bliver en tæt kamp, hvor der vil blive kæmpet hårdt,” forklarer Matias Lassen, der håber på, at Rødovre kan udnytte Hernings pressede situation.

”Herning vil nok tage nogle chancer, som de normalt ikke ville tage – på grund af, at de har kniven for struben. Så det skal vi straffe, og ellers være aggressive og effektive, så vi forhåbentlig kan vinde.”

Stort ansvar til ung back
Hvis Herning vinder, kulminerer det hele i en syvende og afgørende kamp på heden på lørdag. Men øjnene er naturligvis rettet 110 procent ind på torsdagens brag.

”Skulle vi gå ud i en syvende kamp, må vi tage den derfra. Men vi går 100 procent efter at lukke den på torsdag.”

Matias Lassen har taget RMB med storm og fået masser af spilletid. Han har været en af holdets største positive overraskelser i denne sæson – og så er han endda en af holdets eneste spillere, der stadig spiller med gitter grundet hans lave alder.

”Det er rigtig fedt at få så meget ansvar og så meget spilletid, som jeg har fået i det her playoff. Jeg har fået mere og mere spilletid i løbet af sæsonen, og jeg synes også selv, at det er fortjent. Jeg prøver at gøre mit bedste i hver kamp, og så har holdet også gjort det godt i slutspillet. Alle har steppet op. Det har været enormt fedt at få chancen,” siger Matias Lassen, der har følt fremskridt i sæsonen.

”Jeg føler, jeg har fået mere overskud inde på banen og tør spille lidt mere end i starten. Jeg ved, jeg kan blive endnu bedre, og det kommer også i takt med kampene – forhåbentlig.”

Karvinen håber på mere vilje
Jannik Karvinen var en af de spillere, der blev interviewet direkte på TV 3 Sport 1 straks efter kampens afslutning. Her er, hvad han sagde til tv-kameraet.

”Det var en hård kamp. Herning kom ud med meget fart, og vi stod stille i starten. Vi kom godt igen, men vi havde ikke samme niveau som i de seneste tre kampe.”

”Vi fik det ikke rigtig til at fungere, men heldigvis har vi stadig hjemmebanefordelen. Vi skal finde tilbage til det spil, vi har haft hidtil i serien. Der skal vises mere vilje og disciplin på torsdag. Det bliver en super fed oplevelse med en stor opbakning i egen hal,” lød det fra Karvinen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top