Annonce

Skoler klar med nødplan
elev-demonstration-hendriks.jpg
Ingen børn kommer i fare, hvis lærerne lockoutes, og derfor har Rødovre Kommune ikke nogen særlig plan om nødberedskab klar. Foto: Brian Poulsen
nødplan Hvis ikke KL og Danmarks Lærerforening forhandler en aftale på plads, vil 88 procent af Rødovres lærere få forbud mod at komme på arbejde. ”Hold øje med Skoleintra,” anbefaler kommunen.

Der kommer ikke til at være et nødberedskab på Rødovres folkeskoler, hvis den varselede lockout træder i kraft. ”Et nødberedskab etablerer man kun, hvis der er nogen, der kommer i fare. Det vurderer vi ikke i den her situation. Det er vel ikke direkte farligt, at børn må blive hjemme,” siger skoledirektør John Kronbak.
”Men selvfølgelig har vi en plan for, hvordan vi kan gennemføre mest mulig undervisning med de ressourcer vi har tilbage,” understreger han.

9 ud af 10 er lockoutet
 Det er nemlig ikke alle lærere, der i tilfælde af en lockout, ikke må komme på arbejde.
”Vi har set på, hvor mange der er tilbage på skolerne af tjenestemænd, lærere organiseret i andre fagforeninger og pædagoger som alligevel er der i undervisningen, og derfor godt kan føre tilsyn med børn under konflikten,” siger John Kronbak.
Han understreger, at alle forældre skulle have fået besked via et brev på Skoleintra, om hvordan de kan forvente en eventuel lockout vil påvirke deres hverdag. Og det vil i givet fald gælde rigtig mange.

Annonce

Følg selv med
 Rødovre Kommune oplyser, at lockouten i Rødovre, såfremt det kommer så vidt, vil omfatte 88 procent af lærerne.
”Derfor anbefaler vi også, at man følger med på Skoleintra, så man ved, hvornår de resterende tjenestemænd kan gennemføre undervisning, og hvornår man må give fri,” slutter John Kronbak.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top