Annonce

Skole sender gamle møbler til Afrika
Nye-skolemøber-januar-2013-.jpg
Der var ikke meget plads tilbage til sjov og leg i skolegården, da Tinderhøj Skole forleden fik besøg af kæmpe eksportlastbiler. Foto: Privat
stor last Det kræver lastbiler af den største slags, at flytte 562 stole og 300 borde. Til gengæld vækker Tinderhøj Skoles møbler snart glæde i Afrika.

”Håber du bliver glad for mit bord.” ”Her er mit telefonnummer, måske vi kunne blive venner?” Egentlig er der ikke noget unormalt ved, at der sidder den slags små beskeder klistret fast til elevernes borde på Tinderhøj Skole.
Hvis det da ikke har været fordi, bordene var på vej til Afrika.
Kæmpe eksportlastbiler kørte nemlig forleden i pendulfart med nye skolemøbler til skolen har fået møbler til alle eleverne, og det løber op i 562 stole og 300 borde. Mens alle elever og lærere var samlet i festsalen på Tinderhøj Skole, kørte den første store eksportlastbil ind på skolen fyldt med de nye lækre skolemøbler til alle elever på skolen.
Eleverne var glade for endelig at få nye tidsvarende skolemøbler.
Det er fleksible skolemøbler – både borde og stole er på hjul, så elever og lærere nemt kan tilpasse skolemøblerne til forskellige undervisningsformer. Samtidig sendte skolen sine brugte møbler til Afrika.

Gammelt gør gavn
 Tinderhøj Skole har nemlig etableret et samarbejde med private ulandsorganisationer, som hjælper afrikanske skolebørn til et bedre læringsmiljø.
Tinderhøj Skole sender bl.a. mange skolemøbler til Zambia gennem organisationen PAF Denmark. Også Gambia vil få gavn af Tinderhøj Skoles gamle skolemøbler.
Ledelse, lærere og ikke mindst eleverne er begejstret for projektet, der virkelig gør en forskel.
Eleverne skriver små lapper og sætter på deres afgående borde med beskeder til modtagerne i Afrika.
”Det logistiske er gået over al forventning. På kun tre dage er alle klasser blevet tømt for møbler og næsten simultant blevet fyldt op igen, nu med ergonomisk rigtige og let indstillelige borde og stole, til stor glæde og gavn for alle brugerne,” lyder det fra skolekontoret.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top