Annonce

Skar halsen over på schæferhund
webIMG_8666.jpg
Corina mens hun stadigvæk var glad og i live. Foto: Privat
HUNDEDRAB En afstumpet person slipper sandsynligvis med bødestraf for at have skåret halsen over og hamret kraniet ind på en schæferhund.

Hunden er menneskets bedste ven, det er bare ikke altid det gælder den anden vej rundt. I lørdags blev den 6-årige schæfertæve Corina fundet bundet til et træ med halsen skåret over og kraniet hamret ind.

Det var ellers en glædens dag på Dyreværnets internat i Rødovre, da Corina blev bortadopteret den 1. august sidste år. Da Corinas ejer og hans kæreste skulle ud at bowle i fredags sluttede lykken. En bekendt tilbød at passe deres hund, og ejeren og hans kæreste takkede ja. Dagen efter var den glade hund død.

Annonce

“Vi fik en meddelelse om, at Corina var løbet væk fra den person, der passede hende, så min kæreste og jeg satte en eftersøgning i gang. Vi fandt Corina lørdag ved middagstid ca. 500 meter fra vores bopæl,” forklarer hundens ejer til Dyreinternatet. “Hun lå 15 meter fra et træ, hun havde været bundet til. Hendes hals var skåret over, og hendes kranie bar tydelige tegn af, at hun var blevet slået med en hammer. Den person, der skulle passe hende indrømmede, at det var hans værk. Han fortalte mig, at han ville have Corina med ind i sit hus, hvilket hun ikke ville. Derfor slog han hende med en skovl, og hun blev gal og skulle angiveligt have bidt ham. Da han følte sig truet over hendes adfærd, slog han hende med en hammer og skar halsen over på hende,” fortæller Corinas ejer, der er dybt chokeret over hændelsen.

“Vi var virkelig glade for vores Corina. Hun var en rigtig god hund, der kunne både med børn og med voksne. Corina kendte den person, der skulle passe hende og har aldrig nogensinde udvist aggressiv adfærd over for ham eller over for andre. Vi har meldt sagen til politiet og kan forstå, at den formodede gerningsmand står til at få en bødestraf. En bødestraf,” gentager ejeren.

Minimal strafferamme

Hos Dyreværnet er dyreværnsansvalige, Nina Amdi Carlsen, så rystet over drabet på Corina, at hun håber, at gerningsmanden aldrig må have med dyr at gøre igen.

“Jeg er dybt chokeret over, at et menneske i det hele taget kan finde på at slå en hund ihjel. Og at gøre det på så brutal og drabelig en måde, som der er tale om i Corinas tilfælde, er helt ude af proportioner. Desværre har vi erfaring for, at straframmen i sådanne tilfælde er minimal. Den formodede gerningsmand har selv to hunde, og jeg er dybt bekymret for deres velbefindende. Jeg håber inderligt, at den person, der er ansvarlig for Corinas død, får frakendt retten til at have med dyr at gøre,” siger Nina Amdi Carlsen.

Heller ikke Dyreværnets dyrlæge, Therese Wilbert fra Centrum Dyrehospital, er i tvivl om, at sagen er af særlig grov karakter.

“Det er en chokerende historie, selv for os dyrlæger, der har været i branchen i mange år og trods alt, har set lidt af hvert. Vi tager selvfølgelig stor afstand fra så grufulde handlinger og der er ingen tvivl om, at det er en klar overtrædelse af Dyreværnsloven af særlig grov karakter,” påpeger Therese Wilbert.

Dyreværnet er i dialog med Corinas ejer og dyreværnsforeningen vil følge sagen tæt.

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top