Annonce

Sejren grundlagt på kontra
rmb-fwh-SF2-2013_14_210313_BP.jpg
Andy Contois var aftenens helt store oplevelse med 4 mål og en enkelt assist. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Den helt store forskel mellem Rødovre og Frederikshavn torsdag aften var kontraspillet. Tyrene kom af sted i fuld fart, og fik, modsat i tirsdags, udnyttet chancerne til perfektion.

Smil til venstre – nedtrykthed til højre. Det var billedet, man mødte i mellemgangen under Rødovre Skøjte Arena efter matchen, der endte 5-1 til Rødovre.

Kort forinden havde Rødovre ydmyget Frederikshavn med champagnehockey, og det hele begyndte få minutter inde i kampen.

Annonce

”I første periode udnyttede vi næsten alt det, vi skabte, og de lavede nogle dumme fejl, som vi udnyttede. Det kostede Frederikshavn kampen i første periode,” siger Andrey Chistyakov og fortsætter.

”Frederikshavn kørte rigtigt aggressivt med to mand helt fremme – nogle gange tre mand. Hvis man så kan nå at få pucken ud af zonen, kan man køre kontra, og det var det, vi scorede flere af målene på.”

Utrolig intenst
Der blev gået fysisk til værks som i mange andre kampe, og så gjaldt det for Rødovre om ikke at få gummiben.

”Det var utrolig intenst, for ingen vil tabe, og alle kæmper for sejren. Selv om vi førte 4-0 ved første pause, skulle vi ikke slappe af, men blev ved med at køre på. Hvis vi spillede dårligt, kunne Frederikshavn også godt score fire mål på én periode,” udtaler Chistyakov.

”Tredje periode gik kun ud på at lukke helt af bagude og slå til på kontra, og det lykkedes også rimelig godt. Frederikshavn havde nogle stolpeskud i kampen, så det kunne ligeså godt have gået den anden vej.”

Andy med stor kamp
Aftenens helt, der fik stor applaus af publikum efter kampen, var Andy Contois. Amerikaneren var med i samtlige fem scoringer.

”Andy spillede en stor kamp. Det er ikke hver dag, men laver fem point i en kamp. Han spillede rigtig godt i dag,” siger Andrey Chistyakov, der fremhæver betydningen af hjemmebanen.

”Det betyder rigtig meget for os at spille foran eget publikum. Det er for dem, vi spiller. De er vores syvende mand på isen.”

Lørdag morgen drager Migthy Bulls nok en gang til Nordjylland for at spille kamp 3.

”Det er hårdt at spille i Frederikshavn efter en lang bustur, men vi var godt med i første kamp derovre. Vi lavede bare nogle dumme udvisninger, der kostede os kampen. Det skal vi lukke af for på lørdag i næste kamp,” slutter Andrey Chistyakov.

Alle holdt aftalerne
Cheftræner Brad Gratton var overrasket ligesom alle andre over cifrene i første periode.

”Vi har vist ikke leveret en sådan præstation i første periode i denne sæson. Alt kan ske i playoff-hockey, og selv om vi førte med fire mål, måtte vi aldrig give slip. Man skal blive ved med at fighte,” siger canadieren og roser spillerne.

”Drengene spillede nøjagtig, som jeg ville have det, og som vi havde talt om inden kampen. Alle gjorde, hvad der var brug for.”

Tyrene gik fra 1-4 i tirsdags til 5-1 i dag. En markant ændring, der ikke er helt tilfældig.

”Efter kamp 1 i Frederikshavn analyserede vi kampen og ændrede de ting, der havde brug for justering. Den helt store forskel er, at når man holder sig fra udvisningsboksen, så har spillerne flere kræfter, og kan køre på i hele kampen,” forklarer Gratton, der havde sin skarpretter i holdets eneste amerikaner.

”Jeg er så glad på Andys vegne. Han havde haft chancerne i tidligere kampe, men i aften fandt han en måde at udnytte dem på.”

Kan vinde på udebane
Stillingen er 1-1 i kampe i semifinalen, og serien kan blive rigtig lang igen. Rødovre har troen på et skabe et nyt mirakel – det hersker der bestemt ingen tvivl om.

”Vi har måske momentum lige nu, men det kan hurtigt vende igen, når det er playoff. Alt kan ske, men jeg tror på drengene, der har gjort det godt i slutspillet. Jeg kan ikke se nogen grund til, at vi ikke kan tage derop og vinde. Vi skal op og arbejde hårdt som altid, for det bliver ikke let,” siger Brad Gratton, der siger ’thumbs up’ for at være træner for tyrene i disse tider.

”Det er dejligt at være træner for Rødovre i øjeblikket. Men der er op- og nedture i løbet af en sæson, så man skal ikke tage noget for givet. Det gælder om at bevare benene på jorden og arbejde ydmygt videre.”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top