Annonce

Rødovre Kommune klar til at spare tonsvis af CO2
Bhutan-besøg-i-Rødovre_S9D3.jpg
I 2010 besøgte en delegation fra Himalaya-landet Bhutan Rødovre Kommune. Delegationen besøgte bl.a. genbrugsstationen, hvor det blev til en køretur i en el-bil som denne her. Foto: Arkiv
klima Solceller på kommunale bygninger, efterisolering af tage og konvertering fra naturgas til fjernvarme. Rødovre er blevet klimakommune, og forpligter sig nu til at reducere CO2-udledningen med to procent om året frem til år 2017.

Som en af de sidste kommuner i Region Hovedstaden er Rødovre blevet klimakommune. Som nummer 74 ud af landets 96 kommuner forpligter Rødovre sig nu årligt til at barbere to procent af CO2-forbruget i kommunen frem til 2017. Aftaler blev underskrevet på rådhuset i forrige uge, og beslutningen glæder præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop Larsen.
”Med Rødovres underskrift mangler vi bare tre kommuner i Region Hovedstaden. Det er et stærkt signal at sende til vores politikere, at så mange bakker op om klimakommunerne, og jeg er særligt glad for, at det er Erik Nielsen, der skriver under – som KL formand, håber jeg, at han vil tage visionerne med videre, så også KL bliver en mere aktiv spiller på klimaområdet,” siger hun.

Nu skal der handles
Rødovres sene indtræden i det fine klima-samarbejde er ifølge borgmester Erik Nielsen ikke et udtryk for, at man fra kommunen side har set stort på arbejdet med at reducere udledningen af CO2. Han mener ligefrem, at det kan blive en fordel for Rødovre Kommune, da man nu kan bruges andre kommuners erfaringer i kampen for at få bragt udledningen af CO2 ned.
”Rødovre Kommune har været forgangskommune på mange projekter, men nu er det os der kan lære af de andre og dermed undgå børnesygdommene,” fortalte han ved underskriftsseancen på rådhuset. Her påpegede han samtidig, at der skal handles for at leve op til forpligtigelserne.
”Det er et godt signal at være klimakommune, men der skal også handles,” sagde han med hentydning til, at CO2’en ikke reducerer sig selv.

Annonce

Tænk miljø
 I de senere år har Rødovre Kommunens med forsigtige skidt bevæget sig i den grønne retning. Fra 2010 til 2012 var kommunen med i kurveknækker-aftalen, der ligeledes havde til formål at reducere CO2-udlednin-gen. Op mod 1000 elektriske pærer er blevet udskiftet med sparepærer, og på genbrugsstationen på Valhøjs Allé, kører personalet rundt i en el-bil. Fremover skal der dog større indgreb til, hvis målsætningen om to procents CO2 reduktion skal overholdes.
”Vi skal tænke miljø i alle sammenhænge. Vi har et ansvar som myndighed og kommune,” fortalte Erik Nielsen.

Solceller og el-biler
 Hvordan Rødovre Kommune vil reducere CO2-udledningen i årene fremover ligger ikke fast endnu, men på den korte bane skal der solceller på kommunale bygninger, efterisoleres og konverteres fra naturgas til fjernvarme.
”Vi skal bl.a. etablere solceller på Teknisk Forvaltning og Rødovre Byggelegeplads,” forklarer Erik Nielsen.
Herudover skal SFO Kærhuset og Rødovre Stadionhal efterisoleres, ligesom at flere kommunale institutioner konverteres fra naturgas til fjernvarme.
Hvilke tiltag der skal udføres på den lange bane er stadig uvist, men Erik Nielsen har mange gode idéer.
”Vi har én el-bil på genbrugsstationen, og det er slet ikke utænkeligt, at udskifte hele den kommunale bil-park med el-biler. Kommunen er ikke større, end at vi kan skulle kunne klare det, og her vil der være en stor CO2-gevinst,” siger borgmesteren og understreger, at det foreløbig kun er hans egen idé.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top