Annonce

Rødovre har udlignet
andrey-chistyakov_RMB-bluefox-QF2_2013_36_030313_BP.jpg
Andrey Chistyakov jubler efter at have bragt RMB på sejrskurs med sit mål til 2-1. Foto: Brian Poulsen
Ishockey En helstøbt holdindsats og to scoringer var nok for Rødovre Mighty Bulls. Tyrene overraskede og udlignede til 1-1 i kvartfinaleserien mod Herning Blue Fox, og matchvinder blev Andrey Chistyakov godt fire minutter før tid.

2. kvartfinale
Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox 2-1
(0-0, 1-1, 1-0)
36:19 1-0 Jeff Terminesi (Smidt, Astrup) pp1
39:33 1-1 Anders Poulsen (Ricci, Marshall) pp1
55:39 2-1 Andrey Chistyakov (Smidt)
Udv.: RMB 5×2 + 1×10 (Smidt), HBF 9×2
Skud: 24-24 (6-12, 12-5, 6-7)
Tilskuere: 1.017

De, der havde fravalgt søndagens kvartfinale mellem Rødovre og Herning, ærgrer sig formentlig. Søndagens tilskuere i Rødovre Skøjte Arena fik et ’dyredrama’ for alle pengene. Tyrene blev de største ved at vinde med en enkelt pind over rævene fra den jyske hede.

Annonce

Rødovre har dermed overraskende udlignet til 1-1 i kvartfinaleserien mod Herning, og alt er dermed helt åben inden kamp 3 på tirsdag.

Første periode var underholdende, selv om der ikke var nogen scoringer. Spillet havde god fart, intensitet var stor – ligesom i hele kampen. Rødovre viste tænder, og eneste minus var, da kaptajn Michael Smidt måtte til afkøling med to plus ti minutter for checking from behind.

Rødovre i powerplay
Mikael Christensen havde en af periodens største muligheder, men Herning-drengen kiksede for forstadskøbenhavnerne.

I begyndelsen af anden periode opstod en meget omdiskuteret situation. Bedst, som der var en afventende udvisning på Herning, skød Rasmus Astrup med en fejlpasning pucken ned i eget net fra offensiv zone. Umiddelbar scoring til gæsterne, men efter lidt tid stod det klart, at målet ikke kunne godkendes. Reglen foreskriver nemlig, at man ikke kan score selvmål, når der er en afventede udvisning på modstanderen.

I hen ved halvdelen af anden periode spillede Rødovre i overtal, men tyrene formåede ikke at passere den stærke slovak i målet, Lubos Pisar. Dommerne havde i øvrigt en skidt dag med flere fejlkendelser og dårlige placeringsevner i spillet.

Stor forløsning
Med under fire minutter tilbage kom forløsningen, da Jeff Terminesi sendte pucken i nettet i powerplay ved at skyde fra distancen. Stor forløsning og vild jubel blandt de skuffende få slutpilstilskuere.

Blot et halvt minut til pausen var det Hernings tur til at udnytte et overtal. Anders Poulsen opsnappede returen og sendte pucken i nettet til 1-1. Maksimal spænding til tredje periode.

Dramaet fortsatte, og de førstes seks minutter af sidste periode forløb uden afbrydelser. Der blev spillet safe fra begge hold.

Herning satte flere tunge pres ind på Rødovre, men tyrene holdt stand – blandt andet ved stort arbejde af keeper Sebastian Dahm.

Dårlig stime brudt
Dansk/russiske Andrey Chistyakov scorede sæsonens vigtigste mål, da han kort efter en faceoff bankede pucken ind bag Pisar til 2-1 med lidt over fire minutter tilbage. Overraskelsen lurede – og gik også hjem.

Herning ødelagde det for sig selv ved at få en spiller udvist få minutter før tid. Tyrene skøjtede sejren i stald og udlignede dermed til 1-1. En flot holdindsats, og sejen denne søndag var fuldt fortjent, om end Herning som altid også var farlige.

Flere spillere spillede op til deres bedste, og indstillingen var som forvandlet i forhold til den betydningsløse kamp i mandags mod Herlev. Med sejren afslutter Rødovre en dårlig stime med seks nederlag i streg.

Næste kapitel i kvartfinaledramaet skrives på tirsdag i Herning fra kl. 19.30. Serien er åbnet op, så måske der venter tyrene stor opbakning fra lægterne til dén kamp?

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top