Annonce

RH mødte overmagten
RHK_herrer-hoej_05_201012_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen/arkiv
Håndbold RHs herrer kunne intet stille op mod det kommende ligamandskab fra GOG, da holdene stødte sammen på Fyn i pokalturneringens sjette runde.

6. runde i pokalturneringen
GOG Håndbold-RH 47-33 (23-16)

Det var på forhånd givet, at GOG fra Gudme ville avancere til næste runde i pokalturneringen, da de i torsdags fik fornøjelsen af RH hjemme i egen hal.

Annonce

Holdet fra 1. division, der i den kommende sæson skal spille i ligaen, overrumplede straks RH, selv om det faktisk blev til mange scoringer for 2. divisionsholdet.

”Det var et forventet nederlag. Vi var klar over, at vi kom på overarbejde mod GOG, der har strøget lige igennem 1. division og uddelt mange øretæver dér. Så man måtte jo forvente, at vi ikke havde nogen chance mod dem,” siger RHs cheftræner, Jacob Lyng Madsen.

”Der var ekstremt mange mål i kampen. Vi talte inden kampen om, at kunne vi score flere mål end nogle af de hold, de har tæsket i 2. division, så ville det i sig selv være en god præstation.”

Skud fra distancen
GOG svarede hurtigt igen, når RH havde fået tilkæmpet sig et mål.

”Det gik rigtig godt fra kampens begyndelse, og vi ramte et super niveau rent angrebsmæssigt. Men vi var slet ikke klar på, at GOG kunne skyde meget længere ude fra, end vi er vant til. Vi fik scoret en masse, men GOG svarede igen mange gange inden for kun fem-otte sekunder, og så kunne vi starte forfra,” udtaler Lyng Madsen og fortsætter.

”Vi spillede nogle gennemspillede angreb på 35-40 sekunder, hvorefter de gav bolden op og skød én meter ude fra tremeteren. GOG var gode og bedre end os.”

Et af Danmarks bedste hold
Kampen blev tabt med et brag, men på trods af de astronomiske cifre og nederlaget på 14 mål, kan kampen fremadrettet godt bruges til noget konstruktivt.

”Spillerne mærkede, hvad det vil sige at møde et hold, som er blandt Danmarks otte-ti bedste. Jeg vil nemlig tro, at GOG kommer blandt de otte bedste hold i næste sæson og dermed med i slutspillet. Så vi mødte altså et af Danmarks allerbedste hold,” siger RH-træneren, der fik målt sit hold.

”Vi fik målt os lidt og fundet ud af, hvor meget der skal til for at bryde sådan et forsvar. Omvendt fandt vi ud af, at vores fysik i forsvaret mangler en hel del i forhold til at være med på højere plan. Selv om vi har et hold med en stor gennemsnithøjde, så kom vi altså til at se meget små ud mod GOG. De vægttræner måske endda også mere, end vi træner i hal. Deres fysik var meget bedre.”

Højt tempo
Anders Larsen var ikke med mod GOG, og i hans sted gik en anden profil ind og styrede løjerne for RH.

”Kampens spiller var Jacob Bønnelykke, der spillede omkring 50 minutter i højt tempo. Han gjorde det virkelig godt i både forsvar og angreb,” lyder det.

Søndag afslutter RHs herrer en god sæson hjemme i Rødovre Stadionhal, når Team Sydhavsøerne 2 kommer til byen.

”Vi har været igennem et hårdt program med kamp sidste søndag, torsdag og nu igen søndag. Torsdagens kamp var hård, selv om vi havde to ekstra spillere med. Men det er helt klart vores mål at slutte af med en sejr søndag, og vi har jo stadig muligheden for at blive nummer tre,” siger Jacob Lyng Madsen.

”FIF, der er på tredjepladsen, skal ude møde Næstved, der er tvunget til at vinde, ellers rykker de ud. Så Næstved har meget at spille for modsat FIF.”

Det er søndag eftermiddag, at både RHs damer og herrer afslutter deres sæsoner i 2. division i Rødovre Stadionhal. Kl. 14 spiller damerne mod Gladsaxe HG, mens herrerne som nævnt spiller fra kl. 15.30.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top