Annonce

Overlegne fra midten
RFC_herrer-OG-hafnia_02_280112_BP.jpg
Rødovre-anfører Jacob Andersen i en tidligere kamp i denne sæson. Foto: Arkiv
Floorball Rødovre FC har taget første skridt mod et nyt Danmarksmesterskab, da de lørdag hjemme vandt kamp 1 i semifinalen mod Team Århus. Kampen blev først afgjort i straffeslag, og her var mestrene overlegne.

1. semifinale
Rødovre FC-Team Århus Floorball 5-4 STR
(0-1, 1-1, 3-2, 0-0, 1-0)
06:21 0-1 pp2
30:45 1-1 Oscar Eklund, straffeslag
34:44 1-2
42:21 2-2 Oscar Eklund (Erichsen) pp1
45:10 2-3
46:14 3-3 Andreas Krogh
49:22 4-3 Jacob Andersen
59:55 4-4
70:00 5-4 Straffeslag
Udv.: RFC 6×2 + 1×10 (Mathiasen), TÅF 1×2
Tilskuere: ca. 300 (skøn fra rnn.dk)

Første akt i bedst af fem-serien i semifinalen mellem Rødovre og Århus blev spillet lørdag eftermiddag i Rødovre Stadionhal – og hvilken herlig indledning på finale-jagten.

Annonce

De forsvarende danske mestre fra Rødovre er på forhånd matchet godt op med holdet fra den jyske hovedstad, der endte toer i vest-rækken. Serien kan nemt gå ud i fem kampe.

I kamp 1 blev der drama, intensitet og mål for alle pengene. Rødovre havde bolden mest og var stærkest i pasningsspillet fra kampens start, men århusianerne viste sig hurtigt farlige på kontra.

Tog fusen på Rødovre
Gæsterne tog fusen på Rødovre-spillere, -trænere og de fleste tilskuere på den tætpakkede langside, da holdet undervejs i kampen bragte sig foran i tre omgange. Hjemmeholdet spillede udisciplineret og modtog flere udvisninger, hvoraf de fleste var helt i orden.

Rødovres svenske profil, Oscar Eklund, udlignede til både 1-1 og 2-2 med stærke scoringer, men han kom også i en mere negativ hovedrolle, da han med hårdt spil og efterfølgende brok til dommerne måtte ud og køle af i et par omgange.

Tredje periode blev imidlertid den mest målrige i kampen, og da anfører Jacob Andersen bragte Rødovre i front 4-3 halvvejs i perioden, fornemmede man, hvilken vej det bar hen.

Suveræn på straffeslag
Men Århus var bestemt ikke færdige i opgøret. Holdet satte en kraftig satsning ind på det udlignende mål. Keeperen blev erstattet med en markspiller med halvandet minut igen, og det for udeholdet forløsende mål blev scoret blot fem sekunder før tid.

De 10 minutters overtid endte målløse, og så skulle kampen afgøres i straffeslag, hvor hvert hold har fem muligheder fra midten.

Det viste sig hurtigt, at Rødovre var klart bedst i dén disciplin. De tre sikre og flotte scoringer af Oscar Eklund, Jacob Andersen og Andreas Krogh blev faktisk overstrålet af en endnu stærkere præstation af Rødovre-keeper Mike Trolle.

Landsholdsmålmanden viste stor klasse med sin rolighed og fremragende reflekser og reddede alle tre forsøg fra udeholdet. Han hjalp ikke bare holdet i straffeslagskonkurrence, men havde kampen igennem taget sig af diverse giftige forsøg fra Århus-spillerne.

Kæmpe moral
Med sejren på 5-4 er Rødovre FC dermed foran 1-0 i kampe inden kamp 2. Opgøret var hårdt spillet, og flere spillere gik ikke bare til grænsen, men også over den i flere nærkamps-situationer.

”Jeg synes ikke, vi spillede vores bedste kamp i dag – overhovedet. Men vi blev ved at kæmpe, og det er det, vi skal komme langt på i år. Vi skal blive ved og ved. Det viser kæmpe moral, at man kan blive ved med at være bagud og få det vendt til sidst,” siger spillende cheftræner, Martin Erichsen kort efter afslutningen.

”Straffekonkurrencen kunne gå begge veje. Vi har ikke øvet det så meget, men vi har en super målmand, og det giver selvtillid hele vejen rundt. Så det var rigtig vigtigt det her.”

Skal undlade brok
Træneren mener godt, at holdet kan forbedre visse elementer i spillet.

”Vi blev en smule for passive, når vi havde bolden. Der kunne vi godt køre den lidt mere rundt. I første og anden periode fik vi heller ikke presset dem nok. I tredje periode gik vi mere frem og kom bedre med i kampen,” forklarer Erichsen, der blankt erkender, at holdet fejlede med hensyn dommer-brok.

”Vi holdt ikke hovederne så kolde i forhold til dommerne. Men jeg synes til gengæld heller ikke, at kendelserne gik vores vej i dag. Vi skal ikke fortsætte med at brokke os for meget, for så taber vi serien. Det er der ikke nogen tvivl om.”

’Æder’ den i morgen
Kamp 2 i semifinalen spilles allerede søndag kl. 13 i Rødovre Stadionhal, så spillerne har altså under 20 timer imellem de to slutspilskampe.

”Det har altid været hårdt at skulle i kamp allerede dagen efter. Så det er vigtigt at få jogget ned, få noget ordentligt mad og vand, og så ’æder’ man den i morgen. Det kan godt være, det gør ondt, men når først benene er i gang, så kører det igen,” slutter Martin Erichsen.

I første periode måtte Århus i øvrigt foretage et målmandsskifte, efter Rødovres Michael Mathiasen havde braget sammen med keeperen og måtte køle af en straf på to plus ti minutter. Mike Trolle blev også nedlagt i første periode, men han var hurtigt tilbage efter lidt behandling.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top