Annonce

Operabussen kommer – Linje 15 og 132 nedlægges
buslinie15_15_021112_BP.jpg
Med to A-busser og en S-bus på langs af kommunen, får borgerne i Rødovre mange og hurtige muligheder for at komme til Rødovre Centrum. Over halvdelen af kommunens borgere får under 400 – 500 meter til en bus. Foto: Arkiv
På langs Hvis du står og læser i avisen mens du venter på bussen, så kig lige op. Fra i dag er en række af de faste buslinjer i Rødovre blevet nemlig blevet omlagt eller nedlagt.

I går var sidste chance, hvis man ville køre med linje 15 helt til Østerbro. Sammen med linje 132 har den kørt af sin faste rute for sidste gang i Rødovre.
I stedet kan vi se frem til at få besøg otte gange i timen af en ny såkaldt Operabus, linje 9A.
Formålet med ændringerne er at styrke busforbindelserne til Ringbanen, som er den tværgående linje på det storkøbenhavnske S-banenet, og Metroen ved Vanløse og Flintholm Station.
”Fra den 24. marts 2013 vil Movia gennemføre nogle ændringer i de nuværende buslinjer, idet en nye buslinje 9A kommer til at køre i Rødovre, og dermed overtager busbetjeningen fra andre buslinjer. Fælles for den samlede busbetjening i Rødovre er, at der fortsat vil være busbetjening på de strækninger, hvor der i dag er busbetjening. Men du vil opleve, at der kan være ændringer ruterne, og at bussen har fået et andet nummer. Ændringerne betyder blandt andet, at buslinje 15 bliver nedlagt. Buslinje 132 vil fremover køre ad samme rute som buslinje 15 mod Tingbjerg,” forklarer formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Svend Erik Pedersen (F).
Han fortæller, at stoppestederne placeres og nedtages efter løbende gennemgang af passagerbehov på de enkelte stoppesteder. Passagerbehovet findes ved hjælp af tælleapparater, som installeres i alle busser. Teknisk Forvaltning har i samarbejde med Movia undersøgt passagererantallet på de enkelte stoppesteder, for at vurdere behovet for stoppesteder,” forklarer Svend Erik Pedersen.
Hvis du er i tvivl om, hvilken bus der fremover tjener dig bedst, bringer vi her en kort oversigt over de vigtigeste ændringer.

Linje 9A – en operabus
Linje 9A er en ny A-buslinje, der kører fra Glostrup Station til Flintholm Station, via Roskildevej – Tårnvej (Rødovre Centrum) – Jyllingevej. Som noget nyt kan du komme i operaen med bussen, hvis du fortsætter videre med bussen fra Flintholm station. Den kører ind forbi Hovedbanegården og har endestation ved operaen på Christianshavn.
Linjeføringen på Roskildevej erstatter de nuværende linjer 13 og 123 til én linje. Linje 13 og 123 bliver overflødig på strækningen. Frekvensen på linjen 9A er otte afgange pr. time i dagtimerne og seks afgange pr. time i aftentimerne.

Annonce

Linje 13
Fremover kører buslinje 13 fra Brøndbyøster Station via Korsdalsvej, Rødovre Parkvej, Rødovrevej, Roskildevej til Flintholm Station og herfra videre til Bellahøj. Frekvensen er reduceret fra fire til tre afgange i timen i dagtimerne. I aftentimerne er frekvensen uændret to gange i timen. Linjen kører i dag via Korsdalsvej, og giver forbindelse mellem Rødovre Centrum og Brøndbyøster Station. Linjen vil fremover komme til at dække en del af den nedlagte linje 15 og samtidig give forbindelse fra Roskildevej til Flintholm Station.

Linje 6A
Bus 6A har uændret linjeføring, men frekvensen bliver sat ned fra 12 afgange til otte afgange pr. time i myldretiden, og fra ti afgange til otte afgange pr. time i de øvrige dagtimer. I aftentimerne bliver der kørt uændret med seks afgange pr. time.

Linje 15 og Linje 132
 Buslinje 15 bliver helt nedlagt – der er andre buslinjer, som kører på disse strækninger. Buslinje 132 bliver forlænget fra Rødovre Centrum til Tingbjerg med samme linjeføring som buslinje 15, der bliver sløjfet efter den 24. marts.

Linje 123
Linje 123 bliver kortet af til Glostrup Station, så Roskildevej mellem Glostrup og København ikke længere bliver betjent. Passagerer mellem Glostrup og Tårnvej kan fremover benytte linje 9A.

Natbusserne
Natbusserne i hovedstadsområdet bliver også ændret. City natbuslinjerne 80N, 81N, 82N, 83N, 84N og 85N bliver nedlagt og i stedet bliver kørslen omlagt til A-busserne. Natbuslinjer 92N og 93N, der kører parallelt med S-tog og de øvrige regionale natbuslinjer bliver bevaret. Samtlige ændringer trådte i kraft den 24. marts.

Kommentarer

1 kommentar om “Operabussen kommer – Linje 15 og 132 nedlægges”

  1. Mie Ebbensgaard siger:

    Vedr .buskørsel i Rødovre . Man skriver , at man ændrer nogle ruter – grundet Letbanen . – Jeg tillader mig at spørge , hvor er Letbanen ? – Et andet sted har jeg læst , at den tidligst er klar i år 2020 , om 7-8 år . Det smager af den betalingsring ,som nu er glemt og gemt .
    Måske er det “aprilsnar “.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top