Annonce

Nyt tilbud erstatter Islevgaard
webislevgaard_04_240912_BP.jpg
Nyt tilbud afløser Islevgaard, der lukkede for kort tid siden Foto: Brian Poulsen
SUNDHEDSSATS Med mere end 500 henvendelser om året viste akuttilbuddet til psykisk sårbare, Islevgaard, at der er behov for et sted, hvor man kan henvende sig, hvis man har brug for hjælp.

Det hul, der er opstået i kølvandet på Islevgaards lukning, skal nu lukkes af et nyt akuttilbud, der bygger på de bedste af erfaringerne fra Islevgaard.
Det nye tilbud vil blive forankret i sundhedscenteret, hvor der vil være telefonrådgivning mandag til fredag i tidsrummet fra 16.00 til 22.00, som er det tidspunkt, hvor erfaringerne fra Islevgaard viser, der er størst behov for støtte. Der vil samtidig være åben rådgivning én gang om ugen med en medarbejder fra Social- og Psykiatriafdelingen, hvor borgerne kan møde op personligt og få råd om og vejledning til, hvordan de kommer videre.
“Når man er psykisk sårbar, kan man være det på ufatteligt mange forskellige måder. Nogen har brug for rådgivning og støtte hele tiden, andre har kun brug for en hurtig telefonsamtale, eller en lang dyb samtale en sjælden gang i mellem. Derfor vil vi også lave støttekontaktpersonordning,” understreger formand for Social- og Sundhedsudvalget, Britt Jensen (A).
Støttekontaktpersonen skal støtte de borgere, som ikke har behov for en fast støttekontaktperson, men som har brug for støtte i dårlige perioder.

Også om natten.
En af de vigtigste erfaringer fra Islevgaard var, at mange har brug for at komme væk og overnatte i trygge rammer. Da der med mellemrum var mange, som gjorde brug af dette tilbud, vil telefonrådgiveren i fremtiden have mulighed for at tilbyde særligt trængte at overnatte i Rødbo i Broparken.
“Det er uhyre vigtigt, at vi ikke bare lukker af, når de normale offentlige institutioner lukker. Den psykiske sårbare kan have brug for at overnatte, og det kan forhindre en krise i at udvikle sig og øge borgerens livskvalitet, samtidig med, at kommunen sparer penge på reelle indlæggelser. Men det afgørende er at hjælpe så hurtigt og nært som muligt,” siger Britt Jensen.
Hun tror, at det nye ekstra tilbud, sammen med de eksisterende tilbud vil give psykisk lidende en tryg fornemmelse af, at der er et helhedstilbud til dem lokalt.

Annonce

Flere tilbud.
Værestederne, som fungerer allerede som steder, hvor borgerne kan komme i dagtimerne og lave forskellige aktiviteter og være en del af et fællesskab. Botilbuddet er for sindslidende, der trods støtte ikke kan opretholde en tilværelse i eget hjem, men som ikke har behov for døgntilbud. De otte støttekontaktpersoner i Rødovre Kommune, fungerer som hjælp og støtte for psykisk sårbare borgere i håndteringen af de daglige udfordringer.
“Med de nye lokale akuttilbud til psykisk syge borgere i Rødovre er der etableret et sammenhængende tilbud til psykisk sårbare borgere, som har brug for støtte på mange forskellige niveauer,” mener Britt Jensen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top