Annonce

Ny sundhedssatsning
tarzan-boernehave3_070907_B.jpg
En ny og ambitiøs sundhedshandleplan skal hjælpe kræftramte til bedre rehabilitering, børn til mere bevægelse, pyskisk lidende til mere støtte og samtidig lette muligheden for at få et sundhedstjek. Foto: Arkiv
sundhed En ny og ambitiøs sundhedshandleplan skal hjælpe kræftramte til bedre rehabilitering, børn til mere bevægelse, pyskisk lidende til mere støtte og samtidig lette muligheden for at få et sundhedstjek.

Kritikken var stor, da det akutte behandlingssted Islevgaard lukkede. Men de borgere, der har brug for rådgivning, et sted at overnatte eller en at tale med kommer ikke til at vente længe. Rødovre Kommune har nemlig sat mindst fire millioner kroner ekstra af om året til at fremme sundheden i noget, der ligner en af de største forebyggende satsninger i Rødovres nyere tid.
Så stor, at vi umuligt kan komme hele vejen rundt om den i disse få spalter, men vi lover at følge op både på vores hjemmeside rnn.dk og i næste uges udgave af Lokal Nyt.

Afgørende indsats
 Overordnet set er der tale om en fornyet indsats på væsentlige områder som eksempelvis psykiske lidelser, kræft og motion for børn og unge. Sidstnævnte to kan du læse mere om på side 16 og 19. Den nye satsning er samtidig en økonomisk vitaminpille til Sunhedscenteret, der bliver drivkræften i de nye tiltag.
“Med den her investering i den nære sundhed bliver det muligt at komme direkte ind fra gaden og få et sundhedseftersyn i Sundhedscenteret, hvor der også kommer gratis udendørs træningsfaciliteter til alle,” siger formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Britt Jensen (A).
“Nogle af de vigtigste ting er, at vi har lyttet til erfaringerne fra Islevgaard og oprettet et nyt tilbud med mulighed for støtte i Sundhedscenteret og i Rødbo, hvis man skal overnatte, samt et rehabiliteringsforløb for kræftramte, der ellers godt kan føle sig alene og fortabt, når de bliver udskrevet fra hospitalet, Nu bliver de taget i hånden fra start til slut,” tilføjer hun. Formålet med kræftrehabiliteringen i sundhedscenteret er, at borgere med kræft tilbydes yderligere støtte og hjælp, så de opnår størst mulig fysisk, psykisk og social tilpasning til det hverdags- og arbejdsliv, de ønsker.

Annonce

“Vi er hårdt ramt af kræft her i Rødovre, men nu gør vi en ekstra indsats for at hjælpe flest muligt bedst muligt,” siger Britt Jensen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top