Ny spændende DM-weekend
Blog-indlæg: Man skal til Jylland for at se DM-kampe i denne weekend. Vojens er værter for U15 DM, mens Frederikshavn lægger is til U20 DM.

Igen i denne weekend er der DM-kampe, og jeg ville ønske min tid var til et besøg i Vojens, for jeg tror på, at der bliver ishockey af høj klasse og med Sjællandsmestrene fra Rødovre i en af hovedrollerne, når medaljerne skal fordeles ved U15 DM.

Sjællandsmestre er Rødovre, men det er ikke ensbetydende med, at RSIK bliver højest placerede hold fra Sjælland. Rungsted har også et virkelig stærkt mandskab, og jeg vil ikke blive overrasket, hvis den ’moralske finale’ allerede udspilles fredag kl. 14, når præcis de to hold tørner sammen.
Det er i øvrigt yderst mærkværdigt, at de to mestre fra Sjælland og Jylland allerede mødes på førstedagen. Men så tørner de da sammen med friske ben.

Annonce

RSIKs træner Thomas Madsen mener også, at de sjællandske konkurrenter er en forventelig hård modstander.

”Rungsted er klart vores værste konkurrent,” mener Madsen, men skynder sig at tilføje:

”De jyske mestre fra Esbjerg og Vojens er også gode hold, og alt er åbent blandt dem, Rungsted og os. Men jeg vil ikke påtage favoritværdigheden, for holdene er simpelthen for jævnbyrdige, så alt kan ske ved det her DM. Fokus, koncentration, disciplin og dem som kan styre nerverne bedst vil stå stærkt.”

”Det sjove er, at man må heller ikke afskrive Amar’ og Aalborg, for de har også to gode hold. Jeg er meget fascineret over Amar’, som virkelig ser ud til at toppe op mod DM, og er man ikke klar, så taber man altså til Amar’. Aab kan lide at spille fysisk og er gode til det, så får vi ikke gang i skøjterne, bliver det også en meget svær kamp,” pointerer Thomas Madsen.

Vil Thomas Madsen ikke påtage sig favoritværdigheden, vil jeg alligevel smide den over på RSIK. Det er især på baggrund af de flotte kampe mod Rungsted i SM-finale serien, og fordi Rødovre har vundet temmelig overbevisende ved puljeturneringen, når de  har mødt de jyske mandskaber.

”Ja, det er rigtigt, men jeg har også ladet mig fortælle, at de manglede nogle spillere. På et område er vi alle hold i øvrigt rimelig lige, for vi har 3-4 gode spillere, som kan afgøre kampe på egen hånd. Spillere som også skal toppe, hvis et DM skal hentes hjem,” slutter Thomas Madsen.

Ved DM for to år siden i Herlev, da de her spillere var U13, vandt Rungsted foran Vojens og Rødovre. Jeg mindes, at Vojens var godt organisere (som Vojens typisk er i alle årgangene), mens Rungsted spillede bedst og havde nogle særdeles store profiler.
Det havde Rødovre også, men jeg husker tydeligt, at Rødovre blev bortdømt på det skammeligste. Jeg skrev om det, for det var virkelig rystende, hvordan RSIK nærmest var udsat for heksejagt det år på alle årgange. Sådan har jeg slet ikke oplevet det i år til U17 DM i Rungsted og U13 DM i Herlev, og med et generelt højere dommer-niveau forventer jeg også en fair behandling i Vojens, så det er spillerne der afgør mesterskabet. Derfor har jeg Rødovre som favorit, men det er med Rungsted lige i hælene.

U20 DM
Her er DM knap så forudseligt, for hvem har spillere på eliten, som kan komme ned og pludselig forstærke holdet og der er mange flere skader.

Personligt glæder det mig, at der er tre sjællandske hold med til DM. Det tyder på, at Sjælland virkelig har gang i en positiv udvikling af spillere, for man sender ikke lige Aab og Frederikshavn ud af et U20 DM uden substans i talentmassen.

Rødovre har en fantastisk historie for U20, og træner Brian Madsen forstår i den grad at få spillerne sat op og få dem til at overpræstere og levere i ellers umulige opgaver. Men at de kan genvinde DM, det tvivler jeg altså på.
Herning ser virkelig skræmmende ud. Hvidovre har også et mandskab, der kan gå hele vejen, hvilket de cementerede med de to overbevisende sejre over et stærkt mandskab fra Frederikshavn. Det var bemærkelsesværdigt flot.

Om Rungsted og Rødovre kan følge de to mandskaber, er jeg meget forbeholden overfor, men det er DM og alt kan ske, især når Brian Madsen står i spidsen for det ene mandskab.

God hockey-weekend.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top