Annonce

Ny idéfase og borgermøde om Damhusområdet
Damhus-Torv-m-Damhus-Have-p.jpg
Foto: Presse
damhus have Der kommer ikke noget højhus i Damhus Tivoli – endnu. En ekstern advokat tvivler på, at Rødovre vil vinde en sag i miljøankenævnet.

For-høring eller ej. I Teknisk Forvaltning i Rødovre var man ikke i tvivl, da ejerne af Damhus Tivoli søgte om lov til at opføre et 13 etagers højhus tæt ved Damhussøen. Det er man nu, og borgmester Erik Nielsen indstiller derfor til kommunalbestyrelsen, at Damhus Have projektet skrottes – indtil videre.

”Teknisk forvaltning har vurderet, at tillægget til kommuneplanen ikke skulle i forhøring. De mange indsigelser over den beslutning har bragt os i tvivl, og jeg bad derfor om en ekstern vurdering for at finde ud af om borgerne, havde ret i deres antagelser. Det er ikke sikkert, at de har. Det er faktisk meget svært at sige om de har det. Men der er en sandsynlighed for det, og derfor synes jeg, vi skal lade hele processen gå om,” forklarer Erik Nielsen.

Annonce

For at finde ud af om der er præcedens i den slags spørgsmål, har advokaten kigget på lignende sager, og  er kommet frem til, at der er en sandsynlighed for, at forvaltningen i Rødovre har taget fejl.

”Derfor trækker vi sagen tilbage, og jeg beder forvaltningen om at fremlægge en ny sag. Denne gang med en forhøring for at være på den sikre side,” understreger Erik Nielsen.

Det store spørgsmål er, om det nye byggeri har en større indgribende del i forhold til den samlede kommuneplan. Det har 8 ugers massiv læserstorm i Rødovre Lokal Nyt vidnet om, at det mente borgerne i hvert fald. Vurderingen i Teknisk Forvaltning har været, at det var det ikke, men det er det måske alligevel, mener advokaten, og det er altså nok til, at Rødovre Kommune afviser at godkende ansøgningen.

Damhus Have projektet ville få betydning for to hektarer og det tal er ikke ligegyldigt. I de sammenlignelige sager, hvor ændringerne har betydning for under to hektarer, har det nemlig ikke været nødvendigt med forhøringer. Men i de sager, som har betydning for mere end 2,3 hektarer, der har det været nødvendigt.

”Når vi er så tæt på en situation, hvor kommunen kan have taget fejl, så synes jeg ikke, at vi skal lave en sag ud af det. Selv hvis vi skulle vinde sagen, så har jeg ikke behov for at have en sag, hvor kommunen møver det igennem,” siger Erik Nielsen.

Sagen vil derfor efter alt at dømme blive pillet af bordet allerede på det næste kommunalbestyrelsesmøde, hvorefter en helt ny idéfase vil træde i kraft.

”Jeg mener, at når der måske er begået en fejl fra forvaltningens side som her, så skal vi tænke os rigtig godt om i forhold til, hvad der skal ske i området. Det er stadigvæk ejerne, der bestemmer over grunden, men vi vil gerne have, at der sker noget om især Damhuskroen og Damhustorvet, så vi vil spørge dem, om de stadigvæk vil fastholde deres projekt. Dernæst vil vi starte den egentlige forhøring, hvor alle borgere kan komme med idéer for området. Der vil også blive afholdt et borgermøde, da det ligesom er hele meningen med en idéfase,” siger Erik Nielsen og understreger, ejeren vil have retten til at foreslå noget på grunden, men nu kan alle andre også komme med idéer.

”De vil blive sendt tilbage til forvaltningen, inden det fremlægges. Det er noget andet end i den gamle sag,” slutter Erik Nielsen, der forestiller sig, at den nye proces starter allerede i april måned.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top