Annonce

Nordjyder bedst fra start
tobias-hansen_RMB-FWH_06_150213_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen/arkiv
Ishockey Disciplinen blev afgørende i første semifinalekamp mellem Rødovre Migthy Bulls og Frederikshavn White Hawks. Tyrene fik otte udvisninger, og det kostede dyrt i udekampen tirsdag aften.

1. semifinale
Frederikshavn White Hawks-Rødovre Mighty Bulls 4-1
(1-0, 3-1, 0-0)
15:44 1-0 Kristofer Jonsson (Bergman, Andersson)
21:49 1-1 Jannik Karvinen (Bergholt, Terminesi)
32:56 2-1 Morten Lie (Paddock, Ytterell) pp1
37:03 3-1 Nikolaj Meyer (Kisum)
38:58 4-1 Cam Paddock (Lie, Goulet)
Udv.: FWH 3×2, RMB 8×2
Skud: 40-20 (10-12, 23-5, 7-3)
Tilskuere: 1.364

Rødovre havde store chancer i undertal ved stillingen 1-1 i midten af anden periode, men holdet svigtede i flere to mod en-situationer.

Annonce

Hjemmeholdet, derimod, formåede at udnytte tyrenes udisciplinerede indsats og bragte sig på 4-1 inden for seks minutter i slutningen af anden periode. Det var mere end rigeligt for høgene, der hermed er foran 1-0 i kampe i semifinaleserien.

Det var dog Rødovre, der lagde bedst ud i kampen. Holdet kombinerede sig frem til flere kvalificerede afslutninger fra blandt andre Jannik Karvinen og Andrey Chistyakov, men Bryan Hogan i Frederikshavns mål reddede flot.

Kølig udligning
Stik imod spil og chancer bragte hjemmeholdet sig på 1-0 ved Kristoffer Jonsson. Svenskeren satte sidste stav på kort efter en faceoff foran Sebastian Dahm. Flot mål af høgene, og jublen brød løs i Scanel Hockey Arena i Nordjylland.

Frederikshavn, der havde haft en kamppause på 11 dage, var rustne i begyndelsen, men fik klart overtaget efter føringsmålet.

Rødovre fik udlignet til 1-1 ved Jannik Karvinen, da han to minutter inde i anden periode holdt i pucken fra offensiv blå og køligt kørte frem og udplacerede backer og målmand. Iskold scoring af holdets topscorer i slutspillet.

Dårlig disciplin
Den dårlige disciplin begyndte at blive synlig, da tyrene fik tildelt flere udvisninger – nogle af dem ganske vist lidt tynde. Det var dog Rødovre, der i første omgang fik de største chancer, da Jannik Karvinen og Michael Smidt samt Mikael Christensen og Sebastian Bergholt fik to mod en-situationer kort efter hinanden i undertal. Det burde have resulteret i en scoring.

Sebastian Dahm holdt Rødovre inde i kampen, men han kunne alligevel ikke forhindre 2-1-scoringen til hjemmeholdet. Morten Lie scorede til 2-1 i powerplay med syv minutter til pausen.

Fire minutter senere øgede Nikolaj Meyer til 3-1 efter en række afslutninger fra Frederikshavn. Rødovre var spillet tynde og havde svært ved at følge med i det tempo, som Frederikshavn efterhånden havde fundet frem.

Fortjent og sikker sejr
Ét minut før tid blev det 4-1 ved Cam Paddock, og det var det endelige dødsstød for tyrene. Hjemmeholdet var effektivt i to mod en og scorede sikkert uden chance for Dahm.

Tredje periode blev ren transport for Frederikshavn, der sikkert og nemt kunne skøjte en fortjent sejr hjem – tynde udvisninger eller ej.

Rødovre forsøgte sig med timeout i slutminutterne, da et powerplay ventede, men holdet var chanceløse på en aften, der ellers startede positivt med flot spil. Hjemmeholdet fandt dog skarpretterne frem og vandt den første kamp i semifinalen.

Brad Grattons tropper skal finde disciplinen frem igen, hvis det skal blive til succes i kamp 2, der spilles torsdag kl. 19.30 i Rødovre Skøjte Arena.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top