Annonce

Nedlagt af lyn og torden
marco-illemann_RMB-herlev_07_250113_BP.jpg
Marco Illemann mener, at målmand Sebastian Dahm holdt tyrene inde i kamp 3. Foto: Brian Poulsen/arkiv
Ishockey Kamp 3 i semifinaleserien mellem Rødovre Mighty Bulls og Frederikshavn White Hawks endte med en smal sejr til høgene, der på hjemlig is kom ud som lyn og torden. Vendelboerne er dermed foran 2-1 i kampe.

3. semifinale
Frederikshavn White Hawks-Rødovre Mighty Bulls 2-0
(0-0, 1-0, 1-0)
35:36 1-0 Tobias Kisum (Meyer)
59:36 2-0 Oscar Andersson (Jonsson) EN
Udv.: FWH 2×2, RMB 1×2
Skud: 46-18 (14-6, 25-8, 7-4)
Tilskuere: 1.917

Rødovre holdt stand meget længe lørdag aften, da kamp 3 i semifinalen blev spillet i Frederikshavn. Men lidt over halvvejs i kampen måtte tyrene kapitulere, og det var mod et stærkt hjemmehold. Sidste mål var i tomt net.

Annonce

White Hawks beholder dermed hjemmebanefordelen indtil videre i duellen om billetten til finalen i årets slutspil i AL-Bank Ligaen.

”Frederikshavn kom som lyn og torden i dag og var hurtigere end os. Vi må desværre erkende, at det var fair, de vandt,” siger backen Marco Illemann og fortsætter.

”’Seb’ (Sebsatian Dahm, red.) stod igen en fremragende kamp, og vi havde faktisk chancen for at vinde kampen, da han reddede os et par gange.”

Retvisende antal skud
Frederikshavn sendte en bølge af afslutninger af sted mod Dahm, der på baggrund af de mange redninger fik forbedret sin redningsprocent markant – naturligvis en ringe trøst for keeperen.

”Jeg synes faktisk, at skudstatikken er retvisende. Som man også kan se på statistikken, så stod ’Seb’ en fantastisk kamp, og det var grunden til, at kampen blev så tæt, som den gjorde,” siger Illemann, der forklarer, hvorfor det ikke blev til forlænsmål i aften.

”Jeg synes hverken, at vi afsluttede dårligt, eller at målmanden var specielt god. Vi havde flere situationer, hvor pucken hoppede rundt på stregen. Jeg mener, det var Adrian (Ekström, red.), der havde en chance, hvor han var 100 procent sikker på, den var inde. Men målmanden nåede at sparke pucken ud, inden dommeren så det. Vi havde også en chance for tomt mål, som blev misbrugt.”

Energien skal holdes oppe
Disciplinen var igen fremtrædende – på begge hold – og det er vejen frem, hvis Rødovre skal have succes mod det nordjyske hold.

”Det er den vej, vi skal spille. Ud over, at udvisninger giver overtag i spillet til modstanderen, så ødelægger det rytmen i spillet, mens dem, der spiller i undertal, bliver kørt hårdt. Det handler om at begrænse udvisningerne, så blandt andet energien kan holdes oppe,” vurderer Marco Illemann og kommenterer på fordelen ved at spille hjemme.

”Indtil videre har begge hold været rigtig stærke på hjemmebane. Det er noget andet her i playoff, hvor der er flere mennesker i hallerne. Når vi får en fantastisk støtte, så spiller vi bare bedre, og det giver et boost – og det samme med Frederikshavn.”

Skal klø på i Frederikshavn
Faktum er, at tyrene på et tidspunkt skal vinde i Frederikshavn, hvis de skal i finalen – antaget, at de vinder kampene i Rødovre.

”Vi skal klø på, skruen energien op og arbejde stenhårdt næste gang heroppe. Vi skal have spillet hjemmebanefordelen over til os ved at knokle og score på chancerne,” lyder det fra den store back, der fortæller om ’myten’ ved at have busben efter en lang rejse.

”Man kan da godt mærke den lange bustur, men vi burde være så professionelle, at vi kan lave en god opvarmning og få rystet benene ud. Men det er klart, at man lige mærker busturen i det første skift, og det gælder både for os og Frederikshavn.”

100 procent tændte
Kamp 4 i semifinalen bliver spillet på tirsdag i Rødovre Skøjte Arena, og tilskuerne kan forvente at hjemmehold, som igen vil yde det optimale.

”Vi har publikum i ryggen med en kanon opbakning, så jeg er sikker på, at vi alle vil være 100 procent tændte,” slutter Marco Illemann på vej hjem fra Frederikshavn.

Kampen på tirsdag begynder kl. 19.30, og der forventes en ny sæsonrekord i Rødovre Skøjte Arena.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top