Annonce

Næste stop: semifinalen
RMB-bluefox_QF6-2013_60_140313_BP.jpg
Jannik Karvinen bliver omfavnet af hele holdet efter sin anden scoring i kampen. Den sidste faldt i overtiden og sender Rødovre til semifinalen. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Rødovre Mighty Bulls leverede sensationen og gik i semifinalen. Det stod klart, efter holdet torsdag vandt det fjerde opgør i serien mod mestrene fra Herning Blue Fox. Rødovre Skøjte Arena brød ud i vild jubel ved Jannik Karvinens afgørende scoring i fjerde periode.

6. kvartfinale
Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox 3-2 OT
(1-0, 0-0, 1-2, 1-0)
09:01 1-0 Rasmus Astrup (Terminesi, Karvinen)
48:22 1-1 Mathias N. Pedersen (Rehus, Kuralt)
49:03 2-1 Jannik Karvinen (Astrup, Bergholt)
50:26 2-2 Lasse Lassen (Ganzak) pp1
67:54 3-2 Jannik Karvinen (Astrup) pp1
Udv.: RMB 3×2, HBF 4×2
Game misconduct: Patrick Rasmussen (RMB), Rasmus Pander (HBF)
Skud: 32-25 (12-6, 9-7, 6-10, 5-2)
Tilskuere: 3.091 (sæsonrekord)

Arenaen gik i vild ekstase, da Jannik Karvinen indstillede kanonen og lynede pucken ind i powerplay små otte minutter inde i fjerde periode. Sagen var sikker – Rødovre var i DM-semifinalen på bekostning af de danske mestre fra Herning.

Annonce

Tyrene vandt dermed samlet 4-2 i kampe og afgjorde altså sagen på hjemmebane. Endnu en gang blev der leveret en fænomenal indsats på egen is, som igen var omkranset af A4040-108 et rekord-stort publikum. Over 3.000 tilskuere satte en fantastisk stemning i hele kampen.

Første periode var straks præget af masser af intensitet og dejligt slutspilshockey. Spillet bølgede frem og tilbage, og chancer var der også i begge ender.

Stærkt boxplay
Efter ni minutter spillede Rødovre gæsterne tynde, og pucken endte hos Rasmus Astrup, der uhindret kunne score til 1-0 i halvtomt mål. Tyrene var på vej mod semifinalen.

Rødovre-spillerne fightede igennem og leverede en stærk præstation i boxplay. Ikke noget at sige til, hvis Todd Björkstrands mandskab begyndt at blive frustreret.

Anden periode endte målløs, men der var bestemt store muligheder til især Mighty Bulls. Først ramte Andrey Chistyakov stangen, så storreddede Sebastian Dahm, så ramte
310-011 Jeff Terminesi stangen, inden Dahm igen reddede sit hold, da Herning kom i to mod en.

Herning var bedst i anden periode, men Rødovre var lynende farlig på kontrastødene.

’Sumpen’ leveret en outstanding opbakning igennem hele kampen, og ingen tvivl om, at spillerne blev båret frem af stemningen. Utvivlsomt sæsonens største oplevelse i arenaen.

Et drama uden lige
Tredje periode blev et drama uden lige med nerverne helt uden på tøjet. Herning viste farlighed fra begyndelsen, men der skulle gå små ni minutter, før de fik udlignet. Og det blev indledningen på tre mål inden for blot to minutter. Mathias N. Pedersen bragede fra distancen pucken forbi venner og fjender og op i krogen uden chance for Dahm.

Godt 45 sekunder senere fik Jannik Karvinen hallen til at bryde ud i ny jubel, da han med lidt held fik pucken forbi Lubos Pisar i Hernings mål. Pucken gik ind ved nærmeste stolpe, selv om skuddet ikke var det hårdeste, han havde sendt af sted.

Glæden varede kort for hjemmeholdet, for med en tro kopi af det første mål til gæsterne, udlignede Lasse Lassen til 2-2 i powerplay godt halvandet minut senere til glæde for de 40-50 medrejsende Herning-supportere. Man kom virkelig igennem hele følelsesregistret på dette tidspunkt.

Karvinen lyner Rødovre videre
Fjerde periode blev et ligeså stort drama som kampen hidtil. Og inden perioden overhovedet var begyndt, røg Patrick Rasmussen og Hernings Rasmus Pander i bad med en game misconduct. Spillerne røg i totterne på hinanden på isen ved ’opvarmningen’.

Da gemytterne havde lagt sig, kunne spillet genoptages foran de snurrende kameraer fra TV 3 Sport 1. Den mindste fejl ville blive afgørende i den tætte duel.

Efter godt seks minutter kom Andrey Chistyakov alene med målmanden, men han sendte pucken på overliggeren, mens han havde trukket en udvisning. Dramaet var højspændt!

Og historien slutter lykkeligt for hjemmeholdet- og publikummet, da Jannik Karvinen i fire mod tre finder vejen og konsekvent sender pucken forbi Pisar. Herefter kunne man dårligt høre, hvad man selv tænkte, for Rødovre Skøjte Arena fik amok. I glædesrus. Hvilken formidabel stemning og en flok spillere, der stimlede sammen foran speakerboksen. Semifinalepladsen var i hus, og Brøndby I.F., der havde hele superligaholdet på besøg i aften, havde formentlig glemt fodbolden for en stund.

Semifinale i næste uge
Holdet leverede en præstation på linie med sidste fredags sejr på hjemmebane i kamp 4. Brad Grattons tropper har virkelig fundet slutspilsgenet frem. De danske mestre virkede rystede og lammede i perioder i kvartfinaleserien og blev formentlig stærkt overrasket over de stærke tyre.

Nu venter semifinalen, der begynder i næste uge. Odense og Aalborg skal ud i en syvende og afgørende kamp, mens Frederikshavn og SønderjyskE allerede har sikret sig semifinaleadgang.

Vi vender naturligvis tilbage, når der er nyt om den kommende semifinalemodstander, ligesom vi vil lave en optakt til den næste runde.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top