Annonce

Mestrene slog igen
rasmus-astrup_RMB-Bluefox_QF4_2013_39_080313_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen/arkiv
Ishockey Herning Blue Fox lever i kvartfinalen mod Rødovre Mighty Bulls. De danske mestre vandt søndag i egen hule og reducerede fortjent til 2-3 i dysten om semifinalepladsen. Tyrene havde ikke samme intensitet som i fredags.

5. kvartfinale
Herning Blue Fox-Rødovre Mighty Bulls 2-0
(0-0, 2-0, 0-0)
24:04 1-0 Anders Poulsen (Fulton)
29:26 2-0 Mitch Ganzak (Poulsen, Lassen) pp1
Udv.: HBF 1×2, RMB 6×2
Skud: 30-19 (10-6, 14-4, 6-9)
Tilskuere: 1.783

Dramaet om, hvem af Rødovre og Herning, der skal i DM-semifinalen, fortsætter torsdag i Rødovre Skøjte Arena.

Annonce

Søndag aften slog Herning nemlig igen på hjemmebane og reducerede til 2-3 i kampe. Mestrene havde et ekstra gear og en portion større vilje end tyrene fra Vestegnen, der måtte undvære Patrick Rasmussen (sygdom) og Anders Schultz (skade) i opgøret.

Første periode endte målløs med Herning som det toneangivende hold. Rævene fik blandt andet muligheden i et par powerplays, men Sebastian Dahm fortsatte sit stærke spil og holdt Mighty Bulls inde i opgøret.

Herning mere disciplineret
Efter fire minutter af anden periode åbnede hjemmeholdet for scoringen, da Anders Poulsen sendte pucken i mål fra en position tæt under mål. Herning havde presset Rødovre i bund og en fortjent føring til Blue Fox.

Halvvejs i kampen blev kaptajn Michael Smidt udvist, og den chance lod Herning ikke gå til spilde. Med flotte kombinationer udspillede hjemmeholdet gæsterne, inden pucken endte hos Mitch Ganzak, der fra halvdistancen med et drøn sendte pucken forbi Dahm. 2-0, og så var det ellers op ad bakke for Rødovre.

Kendetegnende for kampen var, at Herning havde større disciplin og holdt sig fra de unødvendige udvisninger – modsat tyrene.

Tredje periode blev aldrig så intensiv, som det kunne forventes. Hjemmeholdet mestrede at holde Rødovre fra fadet, og føringen kom derfor aldrig i fare for Herning.

Dramaet fortsætter i Rødovre
I slutminutterne blev der taget timeout fra begge mandskaber, men en dum udvisning for seks spillere på isen kort før tid, ødelagde et muligt comeback for Rødovre.

Alt i alt en fortjent sejr til Herning, der hermed overlevede førte matchbold til Rødovre. Der var ikke markant forskel på de to hold i aften, men Herning havde lidt større vilje og var generelt stærkere i nærkampene og hurtigere på skøjterne. Desuden stod de for det første shutout i serien, da slovakiske Lubos Pisar holdt målet rent.

Der er altså lagt i kakkelovnen til på torsdag, hvor slutspilsdramaet fortsætter på Rødovres is. Tyrene vil med en sejr spille sig i semifinalen, mens en sejr til udeholdet vil sende serien ud i en drabelig syvende og afgørende kamp om semifinalepladsen.

Det hele fortsætter med kamp 6 i Rødovre Skøjte Arena torsdag kl. 19.30 – og TV 3 Sport 1 fortsætter live-sendingen fra serien, når de lader kameraerne rulle mellem Rødovre og Herning for anden kamp i træk.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top