Annonce

Matchvinder: Vi fortjente sejren
andrey-chistyakov_RMB-bluefox-QF2_2013_05_030313_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Ishockey Matchvinderen i sejren mod Herning var glad og lettet over udligningen til 1-1 i kvartfinaleserien. ”Hele holdet spillede for sejren, og vi fortjente den,” siger Andrey Chistyakov.

Det lå lidt i kortene, at Rødovre og Herning kunne ende i en maraton-kamp søndag aften. Men sådan gik det ikke. Dansk/russiske Andrey Chistyakov indstillede kanonen og bankede pucken ind til 2-1 fire minutter før tid.

”Pucken lå helt perfekt til mig, så jeg sendte den hårdt af sted. Det var rigtig dejligt at score så vigtigt et mål,” siger en glad matchvinder i 2-1-sejren.

Annonce

”Det var dejligt og en stor lettelse at vinde i dag. Jeg tror ikke, der var mange, der gad spille overtid. Det er utrolig udmattende, og man ved ikke, hvor mange kampe vi kommer ud i.”

Første mål er vigtigt
Nøjagtig som i fredags, var det Rødovre, der kom først på måltavlen.

”Det er psykologisk meget lettere at holde en føring end at skulle op igen efter at have været bagud,” udtaler Chistyakov, der ærgrer sig over spildte chancer i overtal.

”Vi havde nogle rigtig gode muligheder i powerplay, men vi skal arbejde mere med det spil. Vi har ikke trænet så meget fire mod tre, så de situationer skal vi naturligvis også have styr på.”

Undervejs i kampen var der flere tilspidsede situationer, hvor spillerne kastede sig over hinanden tæt under målene.

”Hvert mål kan være afgørende, og ingen gider tabe, så der opstod mange af de her situationer tæt under mål med tumult og spillere, der lå og rodede rundt,” forklarer ’Mini-Tolle’, der beskriver en god holdindsats.

”Hele holdet spillede for sejren, og vi fortjente den. Så vi kan takke hele holdet for det. Det er altid vigtigt at slå favoritterne, og den vigtigste sejr i sæsonen. Nede 0-2 mod Herning, så ville det blive næsten umuligt at komme igen.”

Bedst af syv er nyt
For spilleren med det russiske pas er det nyt at spille bedst af syv kampe i slutspillet.

”Jeg har aldrig spillet bedste af syv-kampe. I Rusland spiller man bedst af fem-kampe. Det er kun i semifinalen og finalen, der spilles bedst af syv. Så det er noget nyt for mig,” siger Andrey Chistyakov og runder af med en omtale af næste kapitel i serien.

”Vi skal spille disciplineret og ikke lave nogle fejl mod Herning. Så kan vi få succes.”

Fra svenske Mike Rådde var det et ligeså stort smil, vi fik, da vi talte med ham i et musik- og højt humør-præget omklædningsrum efter sejren.

”Inden kampen havde vi følelsen af, at det kunne lade sig gøre i dag. Vi kæmpede en vis legemsdel ud af bukserne og leverede en stor indsats,” siger han.

”Det var vigtigt at komme foran igen ligesom i fredags. Det første mål gør rigtig meget. Vi burde have udnyttet flere powerplay-situationer. Jeg havde selv nogle skud, men som i hele sæsonen redder målmanden dem. Men vi skal mere ind og være opmærksomme på de returer, der kommer fra målmanden.”

Stor intensitet
Præcis som Chistyakov beskriver han også tumult-situationerne som højintense.

”Det er slutspil, og begge hold vil vinde. Herning vil i desperation jagte et mål, og vi skal forsvare føringen. Så bliver der en stor intensitet,” udtaler Rådde og glæder sig over at bryde en dårlig stime.

”Det var en forløsning at vinde i dag efter seks nederlag i træk. Nu kan vi nyde sejren lidt, og så er der en ny kamp på tirsdag.”

Svenskeren har stadig sit første mål til gode i denne sæson, men han er til gengæld holdets assistkonge blandt backerne.

”Målet kommer snart. Jeg har gemt det til slutspillet,” slutter Mike Rådde med et smil.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top