Annonce

Kræftramte skal have hurtig rehabilitering
websundhedscenter_01_110313_BP.jpg
Fremover vil Sundhedscenteret tilbyde hjælp om støtte og rehabilitering til kræftramte fra det øjeblik de udskrives fra hospitalet
REHABILITERING Kræftramte skal have personlig støtte og rehabilitering fra det øjeblik de forlader hospitalet.

Næsten 500 borgere i Rødovre lever lige nu med kræft. Eller det vil sige, at faktisk lever mange flere med kræft, da sygdommen i høj grad også påvirker venner og familie. Men nu skal det være slut med at tænke på dem, når den sygdomsramte får den svære nyhed. Fremover skal fullskip exam
kræftramte have direkte støtte og hjælp helt personligt.
Det skal et helt nyt rehabiliteringstilbud sikre. Selvom 15000 danskere hvert år dør af kræft, overlever flere nemlig en kræftsygdom og flere lever længere tid med en kræftsygdom end tidligere.

Lindrende indsats.
Derfor er der stort behov for at sikre, at mennesker der har eller har haft kræft bliver hjulpet og støttet, så de bedst kan bevare deres funktionsevne eller genvinde den så godt som muligt, og at der er fokus på den lindrende indsats gennem hele forløbet.
“At få kræft er en total omstilling i ens tilværelse, hvor man virkelig har brug for at få hoved og hale på sit liv. Det er samtidig vigtigt, at man får træning, får den rigtige kost, og gør ting, så man får et bedre sygdomsforløb. For nogen er det abejdsfastholdelse eller hjælpemidler. Uanset hvad, vil vi gerne gøre rehabiliteringsforløbet så godt for den enkelte som muligt og lytte til de idéer, som den syge selv har. Derfor vil det nye tiltag sikre rådgivning fullskip og støtte fra start til slut,” siger formand for Social- og Sundhedsudvalget, Britt Jensen om det nye rehabliteringstilbud.
Hun er stolt af tilbuddet som bliver relevant for stort set alle familier i Rødovre.
“Det er en folkesygdom, og vi er stolte af at kunne træde ind i den fase, hvor den kræftramte ikke er på hospitalet, men ofte overladt til sig selv og andres gode råd,” understreger Britt Jensen.
Hun understreger, at der  i dag udføres genoptræning af borgere med kræft i Rødovre Træningscenter efter de genoptræningsplaner, borgerne får med efter indlæggelse på hospital. Derudover udfører hjemmesygeplejen palliativ behandling i hjemmet. Formålet med den nye kræftrehabilitering i sundhedscenteret er dog, at borgere med kræft tilbydes yderligere støtte og hjælp, så de opnår størst mulig fysisk, psykisk og social tilpasning til det hverdags- og arbejdsliv de ønsker – på trods af de begrænsninger, sygdommen medfører.
Sundhedscenteret er nu igang med at slå stillinger op, og håber at kunne starte det nye tilbud allerede i maj måned.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top