Annonce

Kort om sport
Islev-TKD-sjov-lordag-2.jpg
Islev Taekwondo Klub var flot repræsenteret ved det nylige 'Sjov Lørdag' i Rødovrehallen. Foto: Privat
Kort om sport Vi giver her et overblik over de seneste nyheder fra sporten i Rødovre. Vi kommer rundt om blandt andet taekwondo, håndbold, ishockey og floorball.

Floorball. Rødovre FCs damer har, ligesom herrerne, kvalificeret sig til DM-semifinalen i Unihoc Floorball Ligaen. I kvartfinalens serie over tre kampe blev Esbjerg Sharks elimineret i den tredje og afgørende kamp. I forrige weekend vandt RFC 4-9 på Vestkysten.
I lørdags i Rødovre Stadionhal udlignede Esbjerg til 1-1 i serien via en 4-5-sejr i sudden victory. Det afgørende slag skulle dermed stå søndag. Vestjyderne havde imidlertid mistet pusten og faldt med et brag. Rødovre FC vandt 12-1. I semifinalen skal holdet møde Frederikshavn Outlaws.

Håndbold. RHs U18-piger vandt i lørdags over HØJ (Ølstykke Jyllinge) med 23-30 og endte som vinder af Liga Øst. Der var tale om en topkamp, og med sejren overtog RH dermed førstepladsen. RH skal i slutspillets semifinale møde FCM fra Ikast, der sluttede som toer i Liga Vest. Første kamp er i Jylland Skærtorsdag, mens returopgøret spilles 2. påskedag i Rødovre Stadionhal. Det er for en stor del af spillernes vedkommende samme hold, som vandt sølv i Rødovre som U14-piger i 2011 og guld som U16-piger i 2011.

Annonce

Gymnastik. På søndag den 24. marts afholder Rødovre Omegns Gymnastikforening (ROG) deres årlige forårsopvisning i Rødovrehallen. Der er faneindmarch fra kl. 12.30, og gymnastikdagen sluttes af med udmarch kl. 17.
Den gamle og traditionsrige gymnastikforening, der blev stiftet i 1924, byder eftermiddagen igennem på blandt andet spring- og rytmegymnastik udført af børn i alderen fra to til 18 år.

Taekwondo. Islev Taekwondo Klub var for nyligt flot repræsenteret ved Rødovre Kommunes ’Sjov Lørdag’ i Rødovrehallen. 30 elever – både børn og voksne – var på gulvet for at opvise med avanceret taekwondo-teknik- og kamp.  Interesserede kunne dagen igennem selv prøve kræfter med Koreansk Taekwondo og kunne benytte sparkepuder og kampveste.
Bonus-info: Taekwondo er en koreansk kamp- og selvforsvarssport, som har sin oprindelse flere tusinde år tilbage. Taekwondo, som er nationalsport i Korea, kan trænes af alle, og Islev Taekwondo Klub optager altid nye medlemmer. Læs mere på www.islevtaekwondo.dk.

Motionsløb. Søndag den 7. april kl. 10 kan du deltage i Damhusløbet, og der er frit valg mellem distancer på 2,6, 5,4 eller 7,8 km. Løbet starter og slutter ved ishuset ved Damhussøen.
Har du lyst til at deltage, kan du læse mere om løbet på www.sportsaktiviteter.dk, hvor tilmelding også foregår. Børn er også velkomne – de kan stille op i børneløbet på 2,6 km. Det koster 35 kroner for børn og 50 kroner for voksne ved online-tilmelding inden løbet, men du kan også bare møde op på dagen fra kl. 9.

Damhusløbet_april
Damhusløbet er en oplagt mulighed for at komme ud og røre sig i smukke omgivelser ved Damhussøen. Foto: Privat

Ishockey. RSIKs talentfulde ungdomshold har fundet deres overmænd. De kommer fra Rungsted, som har vundet Sjællandsmesterskabet foran Rødovre i rækkerne U13 og U17. I går aftes, efter deadline, kunne Rungsted også sikre sig SM-guld foran Rødovre, hvis de vandt over Hvidovre for U20 hold. U15 er godt i gang med SM-finalerne i en ’bedst-af-fem-serie’. Den fører Rødovre med 2-1 i kampe foran Rungsted. PJ

Ishockey. Rødovres U17 kiksede fælt ved weekendens Danmarksmesterskaber, der blev afholdt i Rungsted. Vojens genvandt DM, og på deres vej mod guldet tabte de kun en kamp. Det ved med 2-3 til… Rødovre! Alligevel måtte RSIK nøjes med en femteplads ved DM, da de tabte til Herning, Aab og Rungsted samt vandt efter straffeslag over Hvidovre, der blev sidst. Rungsted blev nummer 2 og Herning 3.
I den kommende weekend er der DM for U13. Det afholdes i Herlev, hvor Rødovre er blandt favoritterne.
Læs meget mere om ishockeyens ungdoms-DM på rnn.dk, hvor Peter Jensen har en blog om DM. PJ 

Ishockey. Rødovredrengene Thomas Olsen og Mads Eller gør det godt for Frölundas U18 mandskab, der er klar til kvartfinalerne om det svenske mesterskab. Her skal Olsen, Eller og holdkammeraterne op mod AIK fra Stockholm. PJ

Ishockey. Morten Madsen, der spiller for Modo i den svenske Elitserie, spiller i øjeblikket kvartfinalerne og her møder de Färjestad fra Karlstad, der ser ud til at være en kende for stærk til Modo. Efter tre kampe fører Färjestad med 3-0 i kampe, og mangler kun at vinde en gang til, så er de klar til semifinalerne.
Jesper Jensen og Rögle kæmper for overlevelse i Elitserien. De er pt. i gang med kvalifikationsspillet til Elitserien, hvor de har vundet og tabt en kamp. Der er stadig otte runder tilbage. PJ

Ishockey. Rødovredrengen André Pison Stærmose skiftede i forrige sæson til Malmö, mens han i denne sæson har spillet for Minnesota Flying Aces. Det 17-årige talent er udtaget til ishockey-landsholdets første samling. Der er dog langt vej endnu, og senere vil spillere fra de fire tilbageværende elitehold samt danske spillere i udlandet komme til og støde mange ud fra den nuværende trup, hvor også Rødovredrengene Matthias Asperup (Copenhagen Hockey), Simon Grønvaldt (Aalborg Pirates), Nichlas Carlsen (Herlev Hornets) og Mads Bødker (Malmö Redhawks) er udtaget. PJ

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top