Annonce

Klar til ny bandekrig
amerikansk-ministerbesoeg_1.jpg
Det tætte samarbejde mellem frivillige og profesionelle gør, at bandekriminalitet vil få meget svært ved at slå rod i Rødovre, mener justitsministeren, der fremhæver Kærene som et forebyggende eksempel i bandekrigen. Her er det den amerikanske justitsminister og head of homeland security, der besøger området. Foto: Brian Poulsen, arkiv
forbillede Socialt samarbejde er det bedste værn mod banderne, mener justitsministeren, der skeler til Kærene, når bandekriminalitet skal forebygges i de sociale boligområder.

Det boligsociale samarbejde mellem boligforeninger, frivillige, skoler og politiet er den bedste forsikring mod, at de omkringliggende bander, der i øjeblikket stresses som aldrig før, ikke skifter nabolaget i Herlev og Brønshøj ud med Rødovre.
Det mener justitsminister Morten Bødskov (A).
Han ser ser stadigvæk det boligsociale arbejde i Kærene i Rødovre, som et skoleeksempel på, hvordan man forebygger bandekriminalitet og ghettodannelse.
”Der er ingen tvivl om, at de kriminelle bander, i København og på Vestegnen, er uhyre stressede af den ekstra politiindsats, men jeg frygter ikke, at de vil forsøge at slå sig ned i Rødovre. Samarbejdet her er for godt mellem det private og det offentlige, til at de for alvor ville kunne dyrke deres kriminelle miljø,” understreger Morten Bødskov.

Hård medicin
Med hundredvis af ransagninger i områderne omkring Rødovre er banderne ellers begyndt at blive presset af politiet, der også har indført visitationszoner flere steder for at forebygge kriminalitet og stresse de involverede.
”Når det kommer til bandekriminaliteten, er der kun én vej frem, og det er en benhård indsats. Vi vil ikke acceptere, at de udøver deres kriminalitet, og det skal stoppes. Når det er blevet stoppet, skal det straffes så hårdt og hurtigt som muligt,” siger Morten Bødskov og tilføjer: ”Vi skal kunne være trygge på vores gader og i vores hjem. Vi vil ikke acceptere, at nogen tror, de er hævet over loven og render rundt og skyder i gaderne.”

Annonce

Social indsats
Den skærpede indsats kan ses i statistikken. Siden januar måned har politiet gennemført cirka 1500 visitationer i København og på Vestegnen.
”Det er et problem, som har fået lov til at bygge sig op igennem alt for mange år. Nu slår vi til mod den hårde kerne og den tydelige kriminalitet. Det er første ogpave. Anden opgave bliver, at gøre det sværere for dem at rekrutere unge til deres modbydelige netværk. Skal det lykkes, må politiet have et tættere samarbejde med kommunerne målrettet de boligområder, hvor der er problemer. Vi har et klassisk godt eksempel i Rødovre, og Kærene er stadigvæk et forbillede, for hvordan man kan koncentrere og målrettet genoprette et boligområde. Erfaringerne fra Kærene bliver eksempelvis brugt i et nyt tryghedsprojekt i Gadehavegaard lige for tiden,” afslører Morten Bødskov.”

Tilbydes en vej ud af banderne igen
 ”Den tredje opgave i forhold til banderne, er at tilbyde en reel vej ud af miljøet igen. Det er utrolig svært, og her må vi starte med at se på, hvem der bliver tiltrukket i første omgang. Det er stadigvæk unge mænd fra familier i opbrud. Mænd uden uddannelse og uden tilknytning til arbejdsmarkedet. Her skal vi sætte ind, og så skal vi kunne tilbyde dem et alternativ til banderne,” slutter justitsminister Morten Bødskov.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top