Annonce

Inviterer borgmesteren til lokale trepartsforhandlinger
laererforeningen2_301009_BP.jpg
Lena Grønsund og Anders Liltorp fra henholdsvis pædagogernes og lærernes fagforeninger i Rødovre så gerne, at borgmester Erik Nielsen tog dem med på råd om hvordan kvaliteten i de lokale skoler kan hæves. Foto: Arkiv
konflikt Lærere og pædagoger foreslår borgmesteren at invitere til lokale trepartsforhandlinger, hvis der fremover skal arbejdes sammen om folkeskolens udfordringer.

“Borgmesteren skal huske på, at han kun er formand for Kommunernes Landsforening, fordi han er borgmester i Rødovre. Og her vil vi altså gerne snakke om tingene. Ikke bare tromle derudaf.” Sådan siger BUPLs fællestillidsrepræsentant i Rødovre, Lena Grønsund om medlemmernes ufrivillige indblanding i konflikten mellem kommuner og lærere.
Lærerforeningen og BUPL har nemlig et godt samarbejde i Rødovre, hvor man er fælles om at løse opgaver i børn og unges hverdag.
Et samarbejde, som KL er i gang med at underminere, mener Lena Grønsund.
“Ved at stille nogle flotte nye mål, som vi jo alle sammen er enige i, men samtidig sige, at de ekstra opgaver skal løses indenfor de eksisterende rammer, spiller KL to gode medarbejdergrupper ud mod hinanden. Planerne som de ser ud nu, får store konsekvenser for vores samarbejde og muligheder for at give børnene den bedst mulige kvalitet,” siger Lena Grønsund og tilføjer:
“Man skal passe på, at man ikke gør gode lærere til dårlige pædagoger, og gode pædagoger til dårlige lærere. For umiddelbart er det præcis, hvad der er ved at ske nu.”

Passer vores arbejde
Sammen med en række andre faglige grupper deltog hun forleden i lærernes generalforsamling i Rødovre. Her er Anders Liltorp glad for den principielle opbakning, men understreger, at det jo heller ikke kun er lærerne, der står for skud.

Annonce

Vi er de første
 KL og regeringen er i gang med et frontalangreb på hele den danske model, og hvis vi bare ligger os ned, så bliver vi ikke de sidste den måde at forhandle på kommer til at gå ud over,” siger han.
Begge kan de huske en gang, hvor lærerne og pædagogerne i Rødovre blev skubbet ud mod hinanden.
“Da der blev indført samordnet indskoling spillede man også faggrupperne ud mod hinanden. Sådan bliver det ikke denne gang. Der er ikke nogen pædagoger, der kommer til at lave arbejde ud over dét de er ansat til. Vi passer vores arbejde, men vi redder ikke kommunens røv,” understreger Lena Grønsund.
Anders Liltorp kan ikke dy sig:
“Jeg bliver meget skuffet, hvis Rødovre Kommune opfinder alle mulige mærkelige løsninger nu. Vi vil gerne på arbejde og gøre det vi er gode til. Det er kommunen, som har lockoutet os og bedt os om at blive væk, så jeg håber ikke, at vi kommer til at se nogle blå mand undervise 400 elever i hullahopring i Rødovrehallen,” siger han.
“Det er kommunen som ikke vil tage os med på råd, men bare tromler derudaf. Jeg synes faktisk, Erik Nielsen skulle sætte en kop kaffe over, og invitere os til lokale trepartsforhandlinger,” foreslår de to tillidsrepræsentanter.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top