Annonce

Helt åben semifinale
RFC_herrer-helsingoer_08_101112_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen/arkiv
Floorball ”Semifinalen bliver meget jævnbyrdig,” siger Rødovre FCs cheftræner, Martin Erichsen, forud for ’bedst af fem’-serien i DM-semifinalen mod Team Århus.

Rødovre FCs danske mestre cruisede let og elegant hen over jyske Sunds Seahawks FC i kvartfinalen. Holdet gik videre efter tre sejre i rap.

”I kvartfinalen var det vigtigt for os, at vi stod stærkt defensivt. Og det må man sige, vi gjorde. Vi lukkede ikke ret mange mål ind, og det skal også være fokus i semifinalen,” siger Rødovres spillende cheftræner, Martin Erichsen.

Annonce

Århus er stærke
I semifinalen får holdet markant bedre modstand. Team Århus Floorball endte toer i Unihoc Floorball Ligaen vest, så der venter helt anderledes modstand.

”Det bliver nogle andre kampe i semifinalen end i kvartfinalen. Det er et noget bedre hold, vi skal møde. Sunds pakkede sig langt tilbage, og det tror jeg ikke, Århus vil komme til. Så kvartfinalen kunne vi ikke bruge til så meget andet, end at vi stod stærkt defensivt og fik tanket selvtillid i form af tre sejre,” udtaler Erichsen, der forudser en tæt semifinale.

”På papiret har Århus et rigtig stærkt hold med store profiler. Jeg vil nok sige, at semifinalen bliver meget jævnbyrdig – 50/50. Jeg kan ikke sige, de er bedre end os, eller at vi er bedre end dem. Så det er helt lige. Sidste år slog vi dem i kvartfinalen, men de to år forinden gik det helt ud i fem kampe. Det er to meget dygtige hold, der står godt til hinanden.”

Klar fordel med hjemmebane
I weekenden lægger Rødovre ud med to hjemmekampe, inden serien vender rundt og turen går til den jyske hovedstad.

”Hvis man ser på vores statistik i slutspillet gennem mange år, har det altid været en fordel for os at starte på hjemmebane. Vi plejer oftest at vinde de to hjemmekampe, for derefter at tabe de to på udebane,” forklarer Martin Erichsen og fortsætter.

”Og så kan vi – på grund af den bedre placering i grundspillet – få hjemmebanefordelen og afgøre det i femte kamp. Så der er ingen tvivl om, at det er en helt klar fordel for os at starte hjemme.”

Nøglen er forsvarsspillet
Der må forventes nogle semifinalekampe, hvor der bliver scoret færre mål end en gennemsnitlig kamp.

”Nøglen til at gå i finalen bliver helt klart sikkert forsvarsspil. Det er også det, vi har vundet på de andre år – specielt i finalen. Hvis vi kan lukke af bagude, ved vi, vi har spillerne til at afgøre det i den anden ende,” slutter Martin Erichsen.

Cheftræneren fremhæver målmand Mike Trolle, anfører Jacob Andersen og svenske Oscar Eklund som store profiler, der betyder rigtig meget for holdet. Et dansk mesterhold, der i øvrigt er næsten 100 procent fuldtalligt. Kun Marko Krogsgaard døjer med en skade.

De to første kampe i semifinaleserien spilles i Rødovre Stadionhal på lørdag kl. 15 og søndag kl. 13.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top