Annonce

Guldet forblev i Vojens
ishockey: Helt fortjent kunne Vojens tager hjem til Sønderjylland med et forsvar af Danmarksmesterskabet for U17. Dermed er sæsonens første DM afgjort, og det med et Rødovre-mandskab der skuffede fælt.

Sikke en weekend for ungdoms-ishockeyen! I Rungsted blev U17 DM afgjort, mens Gladsaxe og Gentofte skøjtehaller dannede rammen om Landsmesterskaber (LM) for U13,2 med deltagelse af hele 16 hold. I Esbjerg spillede man LM for U15,2.

I dette blogindlæg vil jeg sætte fokus på U17 DM i Rungsted, naturligvis med udgangspunkt i Rødovre. Lad det være skrevet med det samme. De skuffede.

Annonce

Vojens med det store målmands-talent, Thomas Lillie, i målet, vandt for andet år i træk DM for U17. Sidste år holdt Lillie nullet gennem hele DM, og igen i år var det langt mellem målene mod sønderjyderne. Faktisk var det kun Rødovre som formåede at score mere end en gang på den stærke keeper og det solide sønderjyske forsvar. Inden havde kun Herning scoret en enkelt gang, mens både Aab, Hvidovre og Rungsted kunne skøjte fra isen med uforrettet sag.

Med så stærk defensiv var det fuldt fortjent at Vojens vandt DM igen. I den moralske finale mod Rungsted var det dog ikke kun Thomas Lillie, som skal have æren. Rungsted kom faktisk ikke frem til ret meget, og slet ikke store chancer. Vojens var simpelthen bedst i alle spillets facetter.

”Finalen” var dermed domineret af Vojens, men det flotte jyske spil blev overskygget af et voldsomt slagsmål i slutningen af kampen, da alle spillerne, som var var på is, sloges, mens de to målmænd kiggede på hinanden, trak på skuldrene og rystede på hovedet.
Nå, men slåskamp er også en del af spillet i ishockey, men det ser bare så kikset ud, når 16-årige drenge ikke får luft nok under hjelmen til at holde hovedet koldt sammenlignet med organiseret slåskampe i NHL.
I bad med de 10 drenge og så kunne de resterende spillere fra Vojens juble igennem et lille minut senere efter et nyt sæt guldmedaljer var sikret.

Rungsted fik sølv, hvilket er ganske flot, når man tænker på, at mange af spillerne fra det nordsjællandske ikke er andet års U17 spillere. Faktisk er flere af de dominerede spillere stadig U15 spillere og derfor med til DM i Vojens om to uger.

Nummer tre blev den helt store overraskelse fra Herning, der kom med som tredje hold fra Jylland og som for to år siden ikke var i nærheden af medaljer. Den forholdsvis lille trup fra Herning har udviklet sig enormt under Dan Jensen og den tidligere Rødovrespiller Ulrik Klausen. I min lille hockey-verden en kæmpe stor og super flot bronzemedalje til Herning, der også kunne glæde sig over godt målmandsspil og organiseret hockey. Det kom uldjyderne langt med.

Aab blev nummer fire og dermed Jyllands dårligst placerede hold ved DM. Noget af en overraskelse, da de vandt JM. Jeg har altid været fascineret af denne årgang fra Aab, men ved dette DM spillede klaveret bare ikke i de afgørende momenter og mod et hold fra Herning, som tog fusen på alle om fredagen.

Rødovres kampe
Med usammenhængende spil, kæmpe personlige fejl over hele linjen, flere spillere uden vilje og en moral tæt på nulpunktet betød, at Rødovre skuffende måtte nøjes med en femteplads.
Det startede allerede i den første kamp mod upåagtede Herning, da uldjyderne fuldt fortjent vandt med 1-4. Der kunne ikke sættes en finger på den sejr, da Herning kom først på pucken, vandt nærkampene og stod godt i egen i zone.

Allerede i kamp to ventede sjællandsmestrene fra Rungsted, og Rødovre var som forvandlet. Der blev kæmpet, vundet nærkampe og periodevist blev værterne presset helt i bund. Rødovre var bedst efter de to første perioder, var fortjent foran 1-0 og burde have ført 2-0.
Desværre ’stjal’ dommeren en udbygget føring, da han helt uforståeligt fløjtede blokering, selvom pucken lå helt åben, og Rødovreangriberen Emil Oliver Christensen kunne sende pucken ind i et tomt mål. Men der var altså fløjtet.
Kort efter blev Rødovres Daniel S. Luplau spillet fri foran mål, efter Rungsted, inklusiv målmand Andreas Kofoed, var spillet tyndt. Men Luplau blev nedlagt bagfra, og gled ind i målet, som røg ud af position. På vejen ramte han Rungsteds keeper, men det virkede alligevel mærkværdigt, at Luplau fik to minutters straf for interference! I det efterfølgende powerplay udlignede Rungsted.
I den sidste periode scorede Rungsted to gange, stik mod spillets fordeling, og hvor Rødovres ellers glimrende målmand Bastian Higham ikke så for godt ud.

Nederlaget måtte have slidt på moralen, for Rødovre var tilbage til det elendige spil, som mod Herning, da Hvidovre ventede i den tredje kamp. Det var rent held, at naboerne fra Hvidovre ikke vandt, for de havde alle tiders mulighed for at sende pucken i et tomt mål til 2-3 med et minut tilbage af kampen. Men modstandernes frie forward skød pucken på tværs af målet. I Stedet vandt Rødovre på straffeslag, reserve-keeper Adrian Carlsen nappede tre straffeslag i sin første DM-kamp nogensinde.

I den fjerde kamp ventede de jyske mestre fra Aab, der også havde tabt til DMs mest positive overraskelse, Herning. En kamp som skulle vindes, hvis håbet om DM-medaljer skulle bevares.
I de to første perioder var Rødovre tilbage på rette spor. Det var faktisk to flotte perioder, hvor de to hold leverede et tempofyldt opgør med masser af intensitet og til tider flot spil. Men mens der blev kørt is mellem 2. og 3. periode må Rødovres spillere have lagt al mobiliseringen til den afgørende periode alle andre steder end i Rungsted Skøjtehal, for perioden blev tabt 0-4 efter en ny håbløs indsats med store personlige fejl.
DM var nu en konstateret fiasko for RSIK, der ellers – på papiret – helt klart havde et hold, der aspirerede til medaljer.

Hvem havde derfor troet, at Rødovre ville vinde den sidste kamp over Vojens, som allerede havde spillet sig til DM-triumfen. Da RSIK kom foran 2-0 udartede spillet sig uheldigt. Grimme eftertacklinger afløste hinanden og ingen havde noget at klandre de andre for. Hoveddommeren tabte fuldstændig kampen og frustrationerne stod i lys lue fra boksen, på isen og fra tilskuerepladserne. Helt grotesk var det, at den ene forseelse som checking to the head, charging, boarding og kneeing gik upåagtet hen, mens en slashing på en stav blev dømt, som den eneste forseelse. Det var helt skørt.

Det så ud til, at de to hold var blevet sat på plads i pausen, for den sidste periode blev brugt på at spille ishockey. Rødovre kom foran 3-0 og fik som det eneste U17 hold til DM i år og sidste sæson scoret mere end et mål på gigant talentet i Vojens mål, Thomas Lillie, der i den grad holdt mestrene inde i kampen.
Men så faldt Rødovre igen sammen. Med to mål på under halvanden minut var stillingen 3-2. En velvalgt time-out fik Rødovre tilbage på rette kurs. Trods topning og målmand Lillie ude i det sidste minut holdt Rødovre stand, og vandt over mestrene, der på ingen måde ville tabe kampen, selvom mesterskabet var sikret.
Dermed blev en smule af æren reddet, men fakta var en skuffende femteplads.

Kommentarer

1 kommentar om “Guldet forblev i Vojens”

  1. Adrian carlsn siger:

    Rødovre vandt 3-1 uofficelt, for har set film fra kampen og det er tydeligt, man kan se en af Vojens mål rammer overliggeren, ryger ned på linjen og ud. Så det uofficielt en 3-1 sejr til rsik over Vojens 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top