Annonce

Frustration i nyt drama
RFC_herrer-copenhagen_05_160213_BP.jpg
Billedet af Oscar Eklund er fra en tidligere kamp i indeværende sæson. Foto: Arkiv
Floorball Rødovre FC følte sig dårligt behandlet af dommerne, da Team Århus vandt kamp 2 i DM-semifinalen i Rødovre Stadionhal efter et nyt intenst drama. Serien er dermed udlignet til 1-1.

2. semifinale
Rødovre FC-Team Århus Floorball 2-3
(2-0, 0-1, 0-2)
07:10 1-0 Jannik Trolle
08:47 2-0 Michael Mathiasen
33:27 2-1 Rasmus Adamsen
43:41 2-2 Henrik Engelsen
45:08 2-3 Christian Bendtsen
Udv.: RFC 5×2, TÅF 3×2
Tilskuere: ca. 300

Højspændt semifinaledrama version 2 mellem Rødovre og Århus udspillede sig søndag eftermiddag i Rødovre Stadionhal – med gæsterne som det vindende hold.

Annonce

Med sejren har århusianerne udlignet til 1-1 i serien, hvor der spilles bedst af fem kampe.

Modsat lørdagens kamp 1 på samme bane, så var det denne gang hjemmeholdet, der bragte sig først foran. Backen Jannik Trolle modtog en perfekt aflevering på modsatte stolpe, kort efter spillet var sat i gang. Han scorede til 1-0.

Blot halvandet minut senere øgede Michael Mathiesen til 2-0 for de danske mestre, da han fik en gave af Århus’ forsvar, der sendte bolden direkte til forwarden, og han svigtede ikke på afslutningen. 2-0, og en drømmestart af Rødovre.

Ny, hård kamp
Mens Rødovre var bedst i første periode, overtog gæsterne majoriteten af spil og chancer fra anden periodes begyndelse. Holdet spillede friskt til og skabte mange farlige situationer.

Kampen var – ligesom lørdagens kamp – hårdt spillet med mange gnistrende nærkampe, hvor tændingen var helt tydelig. Herlig underholdning for de mange fremmødte tilskuere på denne solbeskinnede Påskesøndag.

Lidt over halvvejs i anden periode reducerede Århus til 2-1. Der var en afventende udvisning på en Rødovre-spiller, og det udnyttede udeholdet koldt og kynisk ved at sætte ro på spillet og udnytte seks mod fem-situationen med et hårdt skud.

Fatal tredje periode
Tredje periode skulle vise sig at blive alt andet end positiv for hjemmeholdet. Efter godt fem minutter viste måltavlen 2-3. Først udligning på flot spil rundt om Rødovres mål, mens føringsmålet lidt heldigt blev rettet af og snød keeper Mike Trolle.

Ikke nok med udeholdets to scoringer, så blev Rødovre også hårdt ramt af udvisninger. Det kostede mange kræfter i undertal, men holdet fik til gengæld lukket flot af. Stærkt arbejde i boxplay, og frustrationen over dommerne var på sin vis forståelig. Der manglede en klar linje.

Rødovre havde flere nærgående forsøg på udligning, men Århus-målmanden reddede flot. En sidste satsning med at erstatte målmanden med en markspiller gav ikke pote, og så kunne gæsterne omfavne hinanden i jubel over udligningen til 1-1 i kampe.

Dommerne i fokus
Sejren til Århus var fortjent, da de på dagen var smartere og frem for alt skarpere foran mål. At Rødovre kæmpede mod dommerne og frustrationen i sidste periode, gjorde det naturligvis ikke lettere for holdet, men dommernes kendelser står altid til troende.

Da vi kort efter kampen talte med cheftræner Martin Erichsen, var omdrejningspunktet også hurtigt de to herrer i gult.

”Det var rigtig ærgerligt. Jeg føler lidt, at dommerne sætter sig selv i fokus i stedet for at lade spillet køre. De skulle have ladet det hårde spil køre, men lige pludselig raslede udvisningerne ned over os i situationer, hvor der overhovedet ikke burde dømmes noget. Det drænede os for kræfter, og det var svært at komme igen,” siger han og kommenterer på en situation foran Århus’ mål kort før tid.

”I første omgang reddede målmanden et skud, men i og med, at dommerne troede, det var en høj stav, så skulle der være blevet dømt to minutter – som der lige var blevet dømt på en af vores spillere. Der var overhovedet ikke nogen linje fra dem.”

Semifinale helt åben
Der var spillemæssige forbedringer i forhold til lørdagens kamp, der endte 5-4 til Rødovre.

”Generelt synes jeg, vi spillede en bedre kamp i dag end i går. Men i de her serier er det marginalerne, der tæller, og dem havde Århus i dag – vi havde dem i går,” forklarer den spillende Rødovre-træner.

Med 1-1 i serien er der lagt op til mindst to dramaer mere i semifinalen. De næste to kampe spilles i NRGi Park i Aarhus i den kommende weekend – efter samme ’opskrift’ med kamp både lørdag kl. 16 og søndag kl. 15.

”Jeg føler, semifinalen er helt åben. Vi kan sagtens gå derover og vinde, og så kan vi få den afgørende på hjemmebane. Vi kan selvfølgelig også vinde begge to, men det bliver svært, for de er gode på hjemmebane,” siger Martin Erichsen og runder af.

”Der er selvfølgelig forskel på at være hjemme og ude, men taktikken vil givetvis være noget nær den samme.”

Kampen sluttede i øvrigt af med lidt tumult omkring dommerbordet og de to bænke. Det udviklede sig dog heldigvis ikke yderligere, selv om svenske Oscar Eklund modtog et rødt kort efter kampens afslutning.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top