Forårspremiere nærmer sig
avarta-HIK_03_300912_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen/arkiv
Fodbold Forårssæsonen i 2. division øst er nært forestående. Avarta er gået ind i den afgørende forberedelsesfase frem mod de vigtige sæsonkampe, hvor det handler om overlevelse.

Træningskampe
Birkerød-Avarta 1-0
Avarta-LFA 2-1

Om en uge indleder Avarta en vigtig forårssæson. Klubben går fuldt fokuseret efter at overleve i 2. division øst, men forude venter en masse krævende opgaver af cheftræner Christian Grønbæks tropper.

Annonce

De grønblusede har spillet en række træningskampe med blandet udfald, og senest var der to kampe på programmet mod gode divisionshold.

”Vi spillede en fin kamp i Birkerød, men brændte igen en masse chancer. Kampen var sådan set god nok, og vi har fokus på et få omsat chancerne til mål. Det var meget positivt mod LFA, hvor vi scorede to mål og havde godt chanceskabende spil. Det så meget godt ud,” siger Christian Grønbæk.

”Vi skal have opbygget spillernes afslutningsfærdigheder, og det tager noget tid. Som ung spiller kan det tage tid, men vi arbejder med det på træningsbanen. Mod LFA scorede rutinerede spillere som Jesper Larsen og Morten Seiffert.”

Flere strenge at spille på
Avarta-træneren har tidligere i år været ude med roser til holdets unge spillere, der har vist positive takter i træningskampene.

”De unge spillere har været den helt store omvæltning denne vinter i forhold til alt andet. Det er rigtigt positivt, og de har gjort det godt på træningsbanen og fået lov at spille kamp. Det har gjort, at vi har lidt flere strenge at spille på,” udtaler Grønbæk og sætter navne på.

”Sebastian Nielsen og Hadi Meaidi er nogle af de unge, der har overrasket positivt. Det er to spillere, som har spillet meget og gjort det fint.”

Fra Brasilien til Avarta
Senest er der kommet tilgang i skikkelse af Morten Hauglund, der har været i Brasilien for at prøve sig af.

”Han spillede fodbold i en lavere række i Sau Paulo i et års tid og har fået lov at opleve den brasilianske kultur på tætteste hold. Før det, var han divisionsspiller i Frederikssund. Vi håber, han kan gå ind og score nogle mål,” siger Christian Grønbæk.

Tilfældigt i starten
I lørdags spillede Avarta den sidste træningskamp, inden den vigtige forårspremiere ude mod Herlev mandag den 1. april.

”B 93 (modstandern i lørdsgs, red.) er rykket ned i Danmarksserien, men har et super godt hold og satser 120 procent på at komme op igen. Vi skal få det sidste på plads, og så er vi klar til den første kamp i forårssæsonen,” forsikrer Grønbæk og kommenterer videre på kampen mod Herlev.

”Det bliver en svær og speciel kamp mod Herlev, og den betyder noget i tabellen. Banerne er ikke de bedste i starten, så det plejer at være tilfældighedernes spil i den første kamp. Man skal være skarp ved havelågen, hvis man skal komme derfra med et godt resultat.”

Avarta-træneren fortæller om et fokus, hvor der rettes ind og lægges en plan for fem kampe ad gangen.

”I de første fem kampe handler det om at komme godt fra start og få så mange point som muligt. Det bliver nogle svære kampe, men vi skal forsøge at komme lidt væk fra bunden. Vi vil gerne nå højere i tabellen, men det er ikke bare så nemt,” slutter Christian Grønbæk.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top